ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙσπανία: Διαιρεμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αρχίζουν κινητοποιήσεις

Ισπανία: Διαιρεμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αρχίζουν κινητοποιήσεις

Ισπανία: Διαιρεμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αρχίζουν κινητοποιήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, που κλήθηκαν από ομάδες και κοινωνικά δίκτυα (WhatsApp), βγήκαν στους δρόμους με τρακτέρ αποκλείοντας πολλούς περιφερειακούς δρόμους της Ισπανίας.

Με το διαδικτυακό κάλεσμα για κινητοποιήσεις δεν συμφωνούν τα τρία αγροτικά συνδικάτα (Asaja, COAG και η UPA) που έχουν άλλη ατζέντα κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές ζητούν «δίκαιες τιμές» για την παραγωγή τους, μεγαλύτερο έλεγχο των εισαγωγών από χώρες εκτός ΕΕ και μείωση της γραφειοκρατίας. Έχουν αποκλείσει δρόμους και έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Καστίγια-Λα Μάντσα, την Καστίλλη και Λεόν, τη Λα Ριόχα, την Καταλονία, την Ανδαλουσία, τη Μαδρίτη και την κοινότητα της Βαλένθια. Οι μονάδες τρακτέρ έχουν αποκλείσει επίσης την πρόσβαση στο λιμάνι της Μάλαγα και στο Mercaolid, την κύρια αγορά χονδρικής στο Βαγιαδολίδ.

Οι διαμαρτυρίες των αγροτών, πολλοί από τους οποίους είναι ανεξάρτητοι παραγωγοί επηρεάζουν πολλούς κεντρικούς και δευτερεύοντες δρόμους της χώρας από τα ξημερώματα της Τρίτης, με ολικές ή μερικές περικοπές λόγω της παρουσίας τρακτέρ.

Μόνο για τον μήνα Φεβρουάριο ετοιμάζονται συνολικά τουλάχιστον 50 κινητοποιήσεις. Όμως με τρεις διαφορετικές ατζέντες : αυτές που οργανώνουν τα τρία επίσημα αγροτικά συνδικάτα, την ατζέντα της οργάνωσης Unión de Uniones που διαχωρίζει τη θέση της από τα επίσημα συνδικάτα και άλλες μικρές ομάδες που κινούνται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ