ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΊσως οι πολίτες να ενδιαφέρονται λιγότερο από τους πολιτικούς για τη… λεζάντα

Ίσως οι πολίτες να ενδιαφέρονται λιγότερο από τους πολιτικούς για τη… λεζάντα

Ίσως οι πολίτες να ενδιαφέρονται λιγότερο από τους πολιτικούς για τη… λεζάντα

Ίσως οι πολίτες να ενδιαφέρονται λιγότερο από τους πολιτικούς για τη… λεζάντα

Μετά τη διαπίστωση ότι στην διπλή υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Δαμασκηνού είχαμε όλους τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, “πρώτη θέση πίστα” με στόχο την καλύτερη φωτογραφία, ακολουθεί μια άλλη διαπίστωση.

Ότι το πλήθος που ακολούθησε το τελετουργικό δεν ήταν και τόσο μεγάλο τελικά, ειδικά στο Αγρίνιο.

Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε πολλές και διαφορετικές παραμέτρους. Μπορεί να έφταιξε και ο καιρός που προμήνυε βροχή ή μπορεί και να έφταιξαν… οι ελιές. Είναι η εποχή μαζέματος και όλο και κάποιο λιοστάσι έχουν οι κάτοικοι στο Αγρίνιο…

Μετά, μπορεί να μην υπήρξε μετακίνηση… πληθυσμών, ίσως προς το Μεσολόγγι να ήταν κάπως μεγαλύτερη. Δεν περίμενε κάποιος να έρθουν πιστοί από το Μεσολόγγι για να δουν την υποδοχή στο Αγρίνιο, αυτά δεν γίνονται, σωστά;

Ίσως έπαιξε ρόλο κι ότι κάποιοι δημοφιλείς ιεράρχες της περιοχής δεν είναι και πολύ… ζεστοί με τον νέο Μητροπολίτη. Μάλλον περιμένουν δείγματα γραφής για να προσδιορίσουν την στάση τους τα επόμενα χρόνια αλλά, καθώς είναι αρκετά νέος στην ηλικία, μάλλον ο χρόνος είναι στην δική του πλευρά.

Από την άλλη, καμιά φορά η εξήγηση είναι η πιο προφανής. Βρισκόμαστε στο 2022 και όλο και λιγότερος κόσμος ασχολείται με αυτά τα διαδικαστικά. Οι τελετουργίες δεν αποτελούν προτεραιότητα του κόσμου που έχει άλλα βάσανα στο κεφάλι του.

Αντίθετα στις τάξεις των επωνύμων και των πολιτικών η τελετουργία δίπλα στην όποια εξουσία μετράει πολύ. Όπως και η… λεζάντα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το Αγρίνιο παλιά έβγαζε καπνό, τώρα βγάζει δρομείς!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ