ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΊσως κάτι να πρόσφερε η Άνγκελα

Ίσως κάτι να πρόσφερε η Άνγκελα

Ίσως κάτι να πρόσφερε η Άνγκελα

Ίσως κάτι να πρόσφερε η Άνγκελα

Ας αφήσουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να κάνει τη δουλειά του και να εκτιμήσει το «αποτύπωμα» της Μέρκελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα το αποχαιρετιστήριο ταξίδι της Άνγκελα Μέρκελ ξύπνησε μνήμες Μνημονίων.

Είναι πολύ πιθανό βέβαια χωρίς τη Μέρκελ η Ελλάδα να είχε βρεθεί εκτός ευρώ και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν είχαν επικρατήσει οι λογικές Σόιμπλε. Αλλά φυσικά με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, η οποία εξάλλου είναι έργο άλλων, όπως προείπαμε.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι με τη γερμανική λογική να επικρατεί στην Ευρωζώνη, το ελληνικό πολιτικό σύστημα στα χρόνια των Μνημονίων ξεμπροστιάστηκε. Και αυτό γιατί η Ελλάδα όταν το σπίτι μας κατέρρεε, αφήσαμε στους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς να φτιάξουν το σχέδιο για το πως θα διασωθεί.

Και το πληρώσαμε αυτό, γιατί εκεί βρέθηκε ο χώρος να παρεισφρήσει η προτεσταντική – τιμωρητική λογική γερμανικής προελεύσεως.

Επιπλέον η Μέρκελ κατάφερε και ένα ειδικότερο ξεμπρόστιασμα, όταν ανάγκασε κάποιους αντιμνημονιακούς να γίνουν οι μνημονιακότεροι των μνημονιακών.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ένα σχέδιο για να πείσουμε τους κυβερνώντες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr