Ισλανδία: Ποτάμια λάβας έκαψαν σπίτια στο Γκρίνταβικ – Εντυπωσιακές εικόνες

Ο εφιάλτης της λάβας αναβίωσε στη νοτιοδυτική Ισλανδία όπου τουλάχιστον τρία σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ηφαιστείου, τη δεύτερη που σημειώθηκε σε λιγότερο…

volcano_iceland-scaled-1

Ο εφιάλτης της λάβας αναβίωσε στη νοτιοδυτική Ισλανδία όπου τουλάχιστον τρία σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ηφαιστείου, τη δεύτερη που σημειώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα. Εικόνες από drones και παράτολμους κατοίκους και φυσιοδίφες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μεταφέροντας εικόνες από τις εντυπωσιακές εκρήξεις και τα ποτάμια λάβας φώτισαν τον ουρανό, έκαναν τη γη να σχίζεται καταστρέφοντας ότι βρήκαν στη διαδρομή τους.

Συνολικά δύο ρωγμές σχηματίστηκαν κοντά στην πόλη Γκρίντβικ που μένουν ψαράδες. Οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την κοινότητα από το Σάββατο (13/1) καθώς ανέμεναν την έκρηξη που σημειώθηκε.

Μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε νωρίς την Κυριακή, όταν μια ρωγμή στο έδαφος άνοιξε περίπου 450 μέτρα από την πόλη που αν κινδύνευσε διασώθηκε χάρη στα προστατευτικά φράγματα από χώμα και βράχο που είχαν δημιουργηθεί εκτρέποντας την πορεία της λάβας μακριά από την πόλη. Ωστόσο, μια δεύτερη ρωγμή που άνοιξε την ίδια μέρα είχε ως αποτέλεσμα να «καταπιεί» τουλάχιστον τρία σπίτια.