ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙσημερινός: Χιλιάδες συλληφθέντες μετά από 27 ημέρες «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» με τις εγκληματικές οργανώσεις

Ισημερινός: Χιλιάδες συλληφθέντες μετά από 27 ημέρες «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» με τις εγκληματικές οργανώσεις

Ισημερινός: Χιλιάδες συλληφθέντες μετά από 27 ημέρες «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» με τις εγκληματικές οργανώσεις

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή η κυβέρνηση του Ισημερινού, συνολικά 5.804 άτομα έχουν συλληφθεί τις πρώτες 27 ημέρες της «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Νομπόα.

Από τους συλληφθέντες, οι 237 κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες, δεδομένου ότι 22 εγκληματικές ομάδες χαρακτηρίστηκαν ως τρομοκρατικές οργανώσεις και μη κρατικοί εμπόλεμοι παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια των χιλιάδων αστυνομικών επιχειρήσεων, κατασχέθηκαν σχεδόν 2.000 πυροβόλα όπλα, 1.000 γεμιστήρες, περίπου 98.000 σφαίρες και 10.000 εκρηκτικά διαφόρων ειδών. Παράλληλα, εντοπίστηκαν περισσότεροι από 43 τόνοι ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 117.000 δολάρια μετρητά, προερχόμενα από το εμπόριο ναρκωτικών.

Το ίδιο διάστημα πληροφορούν οι αρχές ασφαλείας, σε ανταλλαγές πυρών σκοτώθηκαν έξι άτομα που φέρεται να ήταν μέλη εγκληματικών οργανώσεων, ενώ έχασαν τη ζωή τους και δύο αστυνομικοί. Άλλοι 11 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν απαχθεί από τις παράνομες συμμορίες, απελευθερώθηκαν.

Η «εσωτερική ένοπλη σύγκρουση» κηρύχθηκε στις 9 Ιανουαρίου από τον Εκουατοριανό πρόεδρο εξαιτίας ενός τρομερού κύματος βίας που αποδόθηκε στο οργανωμένο έγκλημα και περιλάμβανε απαγωγές αστυνομικών, εκρήξεις και πυρπολημένα αυτοκίνητα, ταυτόχρονες εξεγέρσεις σε διάφορες φυλακές με 200 περίπου κρατούμενους να κατορθώνουν να δραπετεύουν και σαν αποκορύφωμα την κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού την ώρα που μετέδιδε ζωντανό πρόγραμμα από 13 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Πηγή: EFE

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ