Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο του Πειραιά – Υλικές ζημιές σε παρακείμενα ακίνητα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη 01:15 περίπου τα ξημερώματα στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη. Άγνωστοι προσέγγισαν…

ceb5cebacf81ceb7cebeceb7-1

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη 01:15 περίπου τα ξημερώματα στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη.

Άγνωστοι προσέγγισαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία, όπως δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα, στο ισόγειο και τοποθέτησαν εκρηκτικό, εμπρηστικό μηχανισμό, σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών όπου βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία ισχυρότατη έκρηξη. δεν υπήρξε εστία φωτιά, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες και το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ακόμη γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ αυτή την ώρα κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Η κ. Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με παπούτσια, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που σημειώθηκε η επίθεση και έχει καταστραφεί ολοσχερώς μίλησε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστα Παπαδόπουλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο και περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε με το εμπόρευμά της να έχει εκτιναχθεί μέτρα μακριά ενώ αλλά είχαν μέχρι και λιώσει.

Η επιχειρηματίας έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή ενώ τόνισε πως είναι μία ήσυχη περιοχή αλλά και όσοι στεγάζονται στο κτίριο που δεν δικαιολογεί την επίθεση.

Πηγή: ertnews.gr