ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΉρθε πρώτος αλλά δεν εκλέγεται

Ήρθε πρώτος αλλά δεν εκλέγεται

Πρώτος σε σταυρούς από όλους τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και μάλιστα ανεξαρτήτως συνδυασμού, ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία ο Αντώνης Γαλαζούλας, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο «Δυτική Συμπολιτεία», του Θύμιου Σώκου.

4.447 σταυρούς έλαβε ο Αντώνης Γαλαζούλας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Θύμιου Σώκου

Οι χαμηλές επιδόσεις του συνδυασμού στον πρώτο γύρο κρατούν εκτός Συμβουλίου τον υποψήφιο που ήρθε πρώτος μεταξύ όλων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οι 4.447 σταυροί προτίμησης που έλαβε ο κ. Γαλαζούλας, τον φέρνουν στην πρώτη θέση και στις 3 περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ελλάδα. Καθώς όμως από τον συγκεκριμένο συνδυασμό εκλέγονται τρεις, ο επικεφαλής κ. Σώκος και δύο από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, παρά τον μεγάλο αριθμό ψήφων που έλαβε ο κ. Γαλαζούλας, δεν θα εκπροσωπεί το νομό μας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Οι υψηλές επιδόσεις του κ. Γαλαζούλα λαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο συνδυασμός στον οποίο άνηκε έλαβε ποσοστό περίπου 12.5% στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μένοντας έξω από τον δεύτερο γύρο. Παρουσιάστηκε δηλαδή το φαινόμενο να εκλέγονται μέλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο σύμβουλοι οι οποίοι έλαβαν ακόμη και 1.000 σταυρούς προτίμησης λιγότερους από τον κ. Γαλαζούλα.
Ο κ. Γαλαζούλας, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου αλλά και πρώην Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, έχει να επιδείξει και άλλες πρωτιές από το παρελθόν του στην αυτοδιοίκηση. Έτσι, όταν εκλέχτηκε αντινομάρχης, αυτό έγινε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο, ενώ επί 5 τετραετίες εκλέγονταν δημοτικός σύμβουλος στο Αγρίνιο, επίσης με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr