Ιράν: Στάση αρχής η υποστήριξη των Παλαιστινίων – Καταδίκη για τα πλήγματα στην Υεμένη

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί καταδίκασε τιςπυραυλικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Υεμένη, λέγοντας ότι οι επιθέσεις αποκάλυψα, την πραγματική επιθετική φύση των ΗΠΑ, μετέδωσε…

000_34eq4m8

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί καταδίκασε τιςπυραυλικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Υεμένη, λέγοντας ότι οι επιθέσεις αποκάλυψα, την πραγματική επιθετική φύση των ΗΠΑ, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα χαρακτήρισε πράξη βλακείας τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη και τόνισε πως οι Χούθι θα συνεχίσουν να στοχοθετούν πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ και κατευθύνονται προς τα λιμάνια του.

Η υποστήριξη των Παλαιστινίων αποτελεί στάση αρχής του Ιράν, τόνισε ο Ραΐσι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι, Μαχντί αλ-Μάσα, ανέφερε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν τις αναφορές των ανταρτών της Υεμένης ότι πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις την Κυριακή σε στόχους των ανταρτών στην Υεμένη.

Τα ΜΜΕ των Χούθι ανέφεραν ότι αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα έπληξαν την Χοντέιντα που ελέγχεται από τους αντάρτες, αλλά αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε: «Κανένα χτύπημα των ΗΠΑ ή του συνασπισμού δεν σημειώθηκε σήμερα».

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ansar Allah της ανταρτικής ομάδας είχε αναφέρει νωρίτερα «νέα αεροπορικά πλήγματα από την αμερικανο-βρετανική επιθετικότητα έπληξαν τη Χοντέιντα», στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης.

Τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας ήρθαν ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν σε πλοία της Ερυθράς Θάλασσας, τα οποία λένε ότι συνδέονται με το Ισραήλ. Οι αντάρτες λένε ότι ενεργούν ως αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, όπου οι μαχητές της Χαμάς πολεμούν το Ισραήλ για περισσότερους από τρεις μήνες.

Πηγή: AFP