Ηράκλειο: «Στο καλύτερο νοσοκομείο να ήταν…» – Γιατρός μιλά για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε περιμένοντας ειδικό φάρμακο

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο θάνατος 72χρονου καρκινοπαθούς που έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή. Μην αντέχοντας τους πόνους…

nosokomeio-giatroi-nosokomoi

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο θάνατος 72χρονου καρκινοπαθούς που έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή.
Μην αντέχοντας τους πόνους και περιμένοντας φάρμακο για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, το οποίο είναι σε έλλειψη. ένας 72χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο όγκος του ηλικιωμένου είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5, με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας, να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος δεν άντεξε να υποφέρει και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε ο αδελφός του καρκινοπαθούς.

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης ευθύνεται για τον άδικο χαμό του αδερφού μου. Εγώ τα έβαλα με τη γιατρό και είπε γιατί του γράψανε αυτό το φάρμακο, αφού ήξεραν πως ήταν σε έλλειψη; Ψάχνουμε να βρούμε φάρμακο και δεν υπήρχε. Γύρισα γη και ουρανό να βρω το φάρμακο. Η καθυστέρησή αυτή τον έκανε να σκεφτεί πάρα πολλά πράγματα. Τον έπιασαν οι πόνοι. Πήγαινε το βράδυ και μου έλεγε πονάω εδώ, πονάνε οι μασχάλες… Δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο αλλά είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τα ανίψια μου είναι χάλια και εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είμαστε μία οικογένεια δεμένη τόσα χρόνια», είπε ο αδελφός του καρκινοπαθούς.

Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε και ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής νοσοκομείου ΠΑΓΝΥ.

«Είναι θέμα της εταιρείας που το εισάγει η έλλειψη. Δεν το διανέμει στα νοσοκομεία, το διανέμει στα φαρμακεία της πόλης. Αυτό το φάρμακο το οποίο ενδείκνυται γι’ αυτού του είδους της πάθηση. Το φάρμακο βρέθηκε με την πρωτοβουλία της ογκολογικής κλινικής. Το είχε πάρει ένα άλλος άρρωστος ο οποίος δεν το χρησιμοποίησε και το πήραν αυτοί για να το δώσουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Στις 4 του μήνα, ένα να πάρεις τη θεραπεία σου. Αυτός είπε ότι δεν έρχεται. Και από τη στιγμή που είπε δεν μπορώ να έρθω του έδωσαν ραντεβού στις 12 Μαρτίου. Δεν υπήρχε καθυστέρηση. Από τις 26 του Γενάρη που μπήκε η ιστολογική επιβεβαίωση μέχρι τος 4 Μάρτη είναι ένας εύλογος χρόνος ώστε να γίνουν οι εξετάσεις και να αποφασιστεί η θεραπεία του ασθενούς. Στο καλύτερο νοσοκομείο να ήταν ο ασθενής η διαδικασία είναι αυτή. Η οικογένεια του ασθενούς μπορεί να υποστηρίζει οτιδήποτε γιατί δεν είναι γιατρός κανείς από εκεί μέσα, διότι έχω ακούσει πολλά… ότι τον άφησαν τον άρρωστο και υπέφερε. Ο άρρωστος όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν ασυμπτωματικός, δεν παραπονιόταν για τίποτα».