ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΥπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζεται η δίκη του πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζεται η δίκη του πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζεται η δίκη του πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής

Με τις καταθέσεις επτά μαρτύρων, ολοκληρώθηκε στο Εφετείο Ιωαννίνων, η πρώτη μέρα της δίκης με κατηγορούμενο τον πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο πρώην διευθυντής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η υπόθεση συνδέεται με τον θάνατο του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Την Πέμπτη κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου σπουδαστή, τρεις υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής Σχολής και ένας σπουδαστής, ο οποίος μετά την αποφοίτησή του, είχε εγκατασταθεί στη Βραζιλία όπου εργάζονταν.

Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είχε απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης και είχε καταγγείλει τα βασανιστήρια σε βάρος του νεαρού σπουδαστή.

Όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, όταν ενημέρωσε τον Διευθυντή της Σχολής, για όσα του είχαν μεταφέρει άλλοι σπουδαστές, εκείνος μερίμνησε να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών προκειμένου να προφυλάξει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, με σημαντικότερη την αλλαγή δωματίου στο χώρο της Εστίας.

Η δίκη διακόπηκε το μεσημέρι και θα συνεχιστεί την Παρασκευή στις έντεκα το πρωί.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο των Ιωαννίνων και στο εδώλιο κάθεται ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν υπάρξει δύο αναβολές στην εκδίκαση της έφεσης: Η πρώτη έγινε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (διακόπηκε εξαιτίας πληθώρας υποθέσεων) και η δεύτερη διακοπή σημειώθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου όταν ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής κατέθεσε μήνυση εναντίον του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη για εξύβριση και σωματική βλάβη.

Epiruspost.gr

Τι δείχνει δημοσκόπηση για την δημοτικότητα Καραπάνου (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr