ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ υποκρισία των επαγγελματιών σχολιαστών

Η υποκρισία των επαγγελματιών σχολιαστών

Η υποκρισία των επαγγελματιών σχολιαστών

Θα έχετε προσέξει ότι τόσοι και τόσοι που κάνουν πικετοφορίες ή υιοθετούν την στρατηγική των κατά τόπους #metoo έχουν πάθει ομαδική αφωνία με το τρομακτικό συμβάν στη Αθήνα όπου 8 αλήτες ετών γύρω στα 15 βίαζαν συστηματικά και βιντεοσκοπούσαν συμμαθητή τους. Κατά ένα περίεργο τρόπο το τρομακτικό αυτό γεγονός δεν θα πάρει στα κιτάπια των επαγγελματιών σχολιαστών ούτε το ένα εκατοστό από την έκταση που πήραν οι άλλες υποθέσεις βιασμών που έχουν απασχολήσει την κοινωνία.

Αλλά τι μπορούν να πουν όλοι αυτοί όταν μιλάμε για μαθητές, των οποίων τα αυτιά έμαθαν να χαϊδεύουν για να έχουν μελλοντικά στελέχη στα κόμματα και τις συλλογικότητές τους;

Τι μπορούν να πουν όταν μέσα σε λίγες ώρες χθες είχαμε μια επίθεση μαθητών εναντίον άλλου μαθητή στο σχολείο του με ξύλο και σε καθηγητή στο Αγρίνιο; Όταν αποκαλύφθηκε ότι στην Νέα Σμύρνη (που από το 2020, όταν την είχαν σπάσει διάφοροι χούλιγκαν και δήθεν εξεγερμένοι, είχε πάψει να αστυνομεύεται) μια παρέα 15χρονων έσπασε το πρόσωπο και το κεφάλι ενός νεαρού απλά γιατί τους είχε στραβοκοιτάξει, όπως ισχυρίστηκαν, ενώ ήταν γνωστό πως πήγαιναν για ραντεβού ξύλου με άλλη συμμορία κι ενώ είναι πασίγνωστοι για την δράση τους στην περιοχή.

Τα σχόλια όλων αυτών των γνωστών-άγνωστων στα κοινωνικά δίκτυα που είτε είναι κάπου βολεμένοι, είτε κάπου θέλουν να βολευτούν, είτε απλά είναι χρήσιμοι φανατικοί ηλίθιοι, έχουν συγκεκριμένη ατζέντα.

Δεν γίνονται για να συνεισφέρουν στον κοινωνικό λόγο ούτε για να κινητοποιήσουν κάποια “κίνημα”. Τα κινήματα που ακούγονται και προβάλλονται πολύ έχουν κι εκείνα στόχευση κι ατζέντα, είτε για θέσεις εξουσίας είτε για φαγοπότι από κάποια οργάνωση. Κι από κοντά ακολουθούν και τα κορόιδα που το θεωρούν πολύ λυτρωτικό να εκφράζουν οργή ή αλληλεγγύη ανάλογα με το… νταούλι που θα βαρέσουν κάποιοι που κινητοποιούν τις μάζες. Μα στους δρόμους είναι, μα στα γήπεδα, μα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η κουλτούρα και η σημειολογία(συνθήματα, πανό, ντύσιμο, τσιτάτα) είναι κοινή.

Δεν τους νοιάζει το πως έχει καταντήσει η νεολαία που ζει μέσα στο instagram και το TikTok και δεν τους νοιάζουν όλοι οι βιασμοί. Τους νοιάζουν μόνο εκείνοι που κάνουν πλούσιοι ή συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης, Και τους νοιάζουν οι υποθέσεις μόνο που θα εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους και θα συντηρήσουν την συνθηματολογία που τους αφήνει στον “αφρό”…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ