ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΥπό βροχή η παρέλαση του Αγρινίου (φωτό)

Υπό βροχή η παρέλαση του Αγρινίου (φωτό)

Υπό βροχή η παρέλαση του Αγρινίου (φωτό)

Τα πρώτα λεπτά η παρέλαση έγινε υπό βροχή. Πολλά σχολεία «πέρασαν» με ολιγομελή τμήματα. Λιγοστός ο κόσμος που παρευρέθηκε στο κέντρο για να παρακολουθήσει την παρέλαση

Παρά τις δυσκολίες που έφερε ο καιρός, τελικά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, αλλά λιγοστό κόσμο σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ πολλά τμήματα σχολείων αποχώρησαν, λόγω βροχής. Ολιγομελή ήταν και η Φιλαρμονική του δήμου. Ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου και πολλά μέλη της δημοτικής του ομάδας, προς συμπαράσταση στους μαθητές, που τα πρώτα λεπτά παρέλασαν με ψιλόβροχο, κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων. Πριν την παρέλαση, που κύλησε χωρίς κανένα απρόοπτο και συμμετείχαν πέραν των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας της πόλης, τμήματα εκπαιδευόμενων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», μαθητριών της σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, το 1ο Σύστημα Προσκόπων και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην Πλατεία Δημάδη στο μνημείο Πεσόντων, έγινε η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική, στρατιωτική ηγεσία της περιοχής, καθώς επίσης και από πολλούς εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Στην Δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγρινίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά παρευρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Βαρεμένος, ο Περιφεριάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολος Κατσιφάρας η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γιάννης Λύτρας, ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου, οι αντιδήμαρχοι κ Χρήστος Γκούντας, κ Νίκος Καζαντζής, κ Ανδρέας Καλαμπαλίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ Κώστας Ρόκος, καθώς επίσης και κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας με επικεφαλής τον διοικητή κ Χριστόφορο Μπόκα και κ Γιάννη Ματσούκα αντίστοιχα, ενώ παρευρέθησαν και κλιμάκια του 2.39 Σ.Ε Μεσολογγίου και του Αεροπορικού Αποσπάσματος. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κ Μάνθος Σταμούλης.

Στην παρέλαση παρευρέθηκε σύσσωμη όλη η δημοτική αρχή και μέλη που νωρίτερα απουσίαζαν. Στο 1ο ΕΠΑΛ παρέλασε και η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου, η οποία βγήκε πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADSC00019DSC00032DSC00041DSC00061DSC00100DSC00125DSC00131DSC00148DSC00191DSC00203DSC00210Κων/νος ΧονδρόςOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr