ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΥπέστησαν ζημιές ελαιοπαραγωγοί και πορτοκαλοπαραγωγοί

Υπέστησαν ζημιές ελαιοπαραγωγοί και πορτοκαλοπαραγωγοί

Υπέστησαν ζημιές  ελαιοπαραγωγοί και πορτοκαλοπαραγωγοί

Λιγότερες από 50 οι δηλώσεις μέχρι στιγμής

Υπέστησαν ζημιές

ελαιοπαραγωγοί και πορτοκαλοπαραγωγοί

Σε ποιες περιοχές του νομού οι παραγωγοί υπέστησαν ζημιές. Οι δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Οι ζημιές στα πορτοκάλια αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερες

 

Παρά το γεγονός ότι στις μετακινήσεις δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην Αιτωλ/νία από τον άστατο καιρό και τον παγετό του τελευταίου χρονικού διαστήματος, οι ελαιοπαραγωγοί και οι πορτοκαλοπαραγωγοί υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Αλέξανδρο Κοντοσπύρο, η υπηρεσία του δέχτηκε κρούσεις από παραγωγούς από περιοχές του Αγρινίου, όπως πέριξ της πόλης, τα Καλύβια, το Αγγελόκαστρο, την Παραβόλα, την Μακρυνεία, από περιοχές του Μεσολογγίου όπως το Αιτωλικό, το Νεοχώρι και την περιοχή της Αμφιλοχίας.

Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι πολύ λιγότερες των 50, ενώ οι παραγωγοί που επλήγησαν μπορούν έως και την επόμενη εβδομάδα να υποβάλλουν αιτήσεις. Οι δηλώσεις των-αιτήσεις των παραγωγών θα υποβάλλονται ως είθισται στους ανταποκριτές.

Από την επόμενη εβδομάδα οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις, αν και την πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί από τον παγετό και τον άστατο γενικότερα καιρό θα την έχουν αφού ξεκινήσουν τις εκτιμήσεις τους.

Η ζημιά στα πορτοκάλια αναμένεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπέστησαν οι εναπομείναντες ελιές, αλλά το μέγεθος της ζημιάς των πορτοκαλιών φαίνεται πάντα μετά από μέρες και αφού ο καιρός έχει βελτιωθεί.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr