ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβόλησε εναντίον ανθρώπων σε γιγάντια εκκλησία-Αγοράκι 5 ετών σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τραυματίας

ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβόλησε εναντίον ανθρώπων σε γιγάντια εκκλησία-Αγοράκι 5 ετών σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τραυματίας

ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβόλησε εναντίον  ανθρώπων σε γιγάντια εκκλησία-Αγοράκι 5 ετών σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τραυματίας

Νεκρή έπεσε γυναίκα “πιστολέρο” την Κυριακή από σφαίρες αστυνομικών, που παρακολουθούσαν τη λειτουργία στο Τέξας σε εκκλησία χωρητικότητας 16.800 ατόμων.

Δυο άνθρωποι, ανάμεσα τους αγοράκι πέντε ετών, τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς τις επίδοξης δολοφόνου που εισέβαλε με ένα τουφέκι συνοδευόμενη μάλιστα από παιδί, στη γιγάντια εκκλησία του διάσημου πάστορα και televangelist (τηλεοπτικού ιεροκήρυκα) Τζόελ Όστιν στο Τέξας, που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χώρους λατρείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χtες Κυριακή η αστυνομία.

Όταν η γυναίκα άρχισε να ρίχνει, αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που βρίσκονταν επιτόπου ανταπέδωσαν σχεδόν αμέσως κι έπεσε νεκρή. Παιδί πέντε ετών νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» σε νοσοκομείο, ενώ άνδρας περίπου πενήντα ετών χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε ανάμεσα σε δυο λειτουργίες, λίγο προτού αρχίσει λειτουργία στα ισπανικά, διευκρίνισε ο πάστορας Όστιν, 60 ετών, τα κηρύγματα του οποίου μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά και παρακολουθούνται από εκατομμύρια πιστούς κάθε εβδομάδα. Ο πάστορας δήλωσε ανάστατος και ευχαρίστησε το θεό που η επίθεση συνέβη μεταξύ δύο λειτουργιών και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Η εκκλησία του πάστορα Όστιν ιδρύθηκε το 1959. Δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο δόγμα και δηλώνει απολιτική.

Το γεγονός προστίθεται στις μαζικές επιθέσεις με χρήση όπλων που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα στις ΗΠΑ και όπως είναι πλέον φανερό καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ