ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΗΠΑ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Μετρό της Νέας Υόρκης – Έξι τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

ΗΠΑ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Μετρό της Νέας Υόρκης – Έξι τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

ΗΠΑ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Μετρό της Νέας Υόρκης – Έξι τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκανένας βρίσκεται σε «κρίσιμη» κατάσταση— από σφαίρες σε αποβάθρα σταθμού του μετρό της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, ένας ή δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες το απόγευμα εναντίον επιβατών που περίμεναν συρμό στην αποβάθρα σταθμού στη συνοικία Μπρονξ.

Ο σταθμός, ο Mount Eden Avenue, είναι υπαίθριος, με τις σιδηροτροχιές υπερυψωμένες, και πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά να εργάζονται στην αποβάθρα.

Από τους έξι τραυματίες, ένας είναι «σε κρίσιμη κατάσταση», τέσσερις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα» κι ο τελευταίος «ελαφρά», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

Τα θύματα διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία της βόρειας συνοικίας, που θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της πόλης 8,5 εκατ. ψυχών.

Επικαλούμενα πηγές τους στην αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης (NYPD), μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το πρόσωπο που υπέστη τον πιο βαρύ τραυματισμό υπέκυψε σε νοσοκομείο, κάτι όμως που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ