ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΗΠΑ: Αρνητικός αντίκτυπος για δημοκρατικούς και Μπάϊντεν – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Αρνητικός αντίκτυπος για δημοκρατικούς και Μπάϊντεν – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Αρνητικός αντίκτυπος για δημοκρατικούς και Μπάϊντεν – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει άμεσο αντίκτυπο για τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, όπου οι ψηφοφόροι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους. Συγκεκριμένα 6 στους 10 μη λευκούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και επτά στους δέκα όσον αφορά τους κάτω των 45, δηλώνουν την αντίθεσή τους για το ό, τι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η εκστρατεία του Μπάιντεν έχει αρχίσει να προσεγγίζει περισσότερο αυτούς τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardian, δείχνει ότι οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος στη Γάζα «έχει παρατραβήξει» και το 31% εγκρίνουν τη διαχείριση της κατάστασης από τον Μπάιντεν, το οποίο το 46% είναι μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων. Όσον αφορά τους νέους, επτά στους δέκα μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων λένε το ίδιο. Συνολικά, το 50% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί ότι «έχει παρατραβήξει» η επίθεση του Ισραήλ. Στους Ρεπουμπλικανούς το ποσοστό έχει φτάσει στο 33% από 18% που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρεί ότι η κατάσταση «έχει παρατραβήξει». Στους Ανεξάρτητους το ποσοστό είναι 52% από 39% που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο.

Παρ’ ότι φαίνεται καθαρά η δυσαρέσκεια των Αμερικανών για τον πόλεμο, αυτό δε σημαίνει ότι ευνοούνται οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι θα είχαν σαφέστατα ακόμα πιο σκληρή στάση.

Στο Μίσιγκαν, ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε και αντιμέτωπος με διαδηλωτές που τον καλούν να επιδιώξει εκεχειρία.
Εξάλλου, το Μίσιγκαν είναι μία από τις πιο καίριες Πολιτείες που στις προηγούμενες εκλογές την κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν και τώρα κατάφερε να εξασφαλίσει με ενθουσιασμό τη στήριξη των συνδικάτων εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία που είναι μία πολύ σημαντική στήριξη.

Η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέιλι, κάλεσε τον Μπάιντεν να αναλάβει δράση απέναντι στο Ιράν μετά το θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, ενώ έστρεψε τα βέλη της και προς τον εσωκομματικό της αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, για τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύει η εκστρατεία του για νομικές αμοιβές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ