ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΙόνιο: Στην Κέρκυρα το πλοίο της Ειρήνης

Ιόνιο: Στην Κέρκυρα το πλοίο της Ειρήνης

Ιόνιο: Στην Κέρκυρα το πλοίο της Ειρήνης

Το Πλοίο της Ειρήνης υποδέχθηκε στο λιμάνι ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο οποίος καλωσόρισε τους ταξιδιώτες της ειρήνης, μεταξύ των οποίων και επιζήσαντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και υπέγραψε, ως είθισται, την αποπυρηνικοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παρόντες στην υποδοχή ήταν οι αντιδήμαρχοι, Βασίλης Καββαδίας, Νόνη Μάστορα, Σταμάτης Απέργης και Νίκος Κορακιανίτης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το φετινό ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι το 99ο και το διοργανώνει η ομώνυμη οργάνωση «Peace Boat», με έδρα το Τόκιο. Αυτή η φιλειρηνική πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1983, όταν ομάδα Ιαπώνων φοιτητών, οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την αποσιώπηση από τους κρατούντες του πολεμικού παρελθόντος της Ιαπωνίας σε βάρος γειτονικών χωρών, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα περιφερειακό ταξίδι ειρήνης και συμφιλίωσης με αυτούς τους λαούς. Η προσπάθεια σημείωσε μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας μαζική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί και να παγκοσμιοποιηθεί. Σκοπός του ταξιδιού του πλοίου στον κόσμο είναι η προβολή των 17 στόχων του ΟΗΕ, η βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη και η σωτηρία των θαλασσών από τη ρύπανση.

Παράλληλα, η «Peace Boat» διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές καμπάνιες, όπως για την εξάλειψη της φτώχειας, για το περιβάλλον και άλλα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Στο πλοίο της Ειρήνης επιβαίνουν περίπου 1.000 άτομα και ενώ το ταξίδι του θα διαρκέσει συνολικά 100 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας – Δείτε ποιες είναι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr