ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΙόνιο – απάτη : Με τη μέθοδο «phishing» άρπαξε 9.400 ευρώ

Ιόνιο – απάτη : Με τη μέθοδο «phishing» άρπαξε 9.400 ευρώ

Ιόνιο – απάτη : Με τη μέθοδο «phishing» άρπαξε 9.400 ευρώ

Με τη μέθοδο «phishing» άρπαξε 9.400 ευρώ, όταν μια γυναίκα πληκτρολόγησε τους κωδικούς της και είδε τις καταθέσεις της… να κάνουν φτερά, κατάλαβε τι ακριβώς είχε γίνει.

Από τον περασμένο Ιούνιο αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κέρκυρας τον χάκερ που κατάφερε να αδειάσει τον λογαριασμό μιας κατοίκου του νησιού με τη μέθοδο “Phishing”, στέλνοντάς της “μαϊμού” ηλεκτρονικό μήνυμα δήθεν από την τράπεζά της, που τάχα ζητούσε τα προσωπικά στοιχεία του λογαριασμού e–banking που διέθετε.

Η γυναίκα πληκτρολόγησε τους κωδικούς της και είδε να κάνουν φτερά οι καταθέσεις της ύψους 9.400 ευρώ, που μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς.

Η έρευνα απέφερε καρπούς, καθώς η απάτη εξιχνιάστηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του αλλοδαπού υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Κατέθεσε οικειοθελώς 1.200 ευρώ σε λογαριασμό απατεώνα!

Ένα γραπτό μήνυμα που έλαβε στο κινητό της μια 39χρονη από περιοχή του Ηρακλείου, της ζητούσε με διάφορα προσχήματα να καταθέσει το ποσό των 1.200 ευρώ σε ένα link που περιείχε.

Η γυναίκα το έκανε, με αποτέλεσμα τα χρήματα να μεταφερθούν στον λογαριασμό του άγνωστου δράστη, ο οποίος μάλιστα δεν γίνεται να κατηγορηθεί παρά τη μήνυση που υπέβαλε το θύμα στο τμήμα Μαλεβιζίου, αφού τα κατέθεσε οικειοθελώς!

protothema.gr

Κορονοϊός – Τσίπρας: Θετικός ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Τα “περαστικά” του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr