ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΙόνια Οδός: Μετέφερε …πήλινο αμφορέα και συνελήφθη από την ΟΠΚΕ

Ιόνια Οδός: Μετέφερε …πήλινο αμφορέα και συνελήφθη από την ΟΠΚΕ

Ιόνια Οδός: Μετέφερε …πήλινο αμφορέα και συνελήφθη από την ΟΠΚΕ

Ένα ασυνήθιστο … εύρημα, έναν πήλινο αμφορέα, πιθανώς αρχαιολογικής αξίας,  εντόπισαν σε Ι.Χ. αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έκαναν ελέγχους σε σημείο της Ιονίας Οδού.

Όπως συνηθίζεται  από τα μέλη της Ομάδας που ασχολούνται με την την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σταμάτησαν ένα όχημα προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Ήταν λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και ο 32χρονος οδηγός συμμορφώθηκε στις οδηγίες των αστυνομικών. Ο πήλινος αμφορέας που βρήκαν στο αυτοκίνητο οδήγησε στη σύλληψη του 32χρονου  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τις Αρχαιότητες και γενικότερα την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Το αντικείμενο θα εξεταστεί από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να εκτιμηθεί πότε δημιουργήθηκε αλλά αυτό που, επίσης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να αποκαλυφθεί η πηγή προέλευσής του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό: 

“Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πήλινος αμφορέας, με δύο πήλινες χειρολαβές, ύψους 50 εκατοστών”.

 

Φωτογραφία αρχείου

Εξαδάκτυλος: «Οι ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν για να ανταποδώσουν τη θαυμαστή αλληλεγγύη των νεότερων»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr