ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΙόνια Οδός: Έλεγχοι της αστυνομίας για ταχογράφους (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ιόνια Οδός: Έλεγχοι της αστυνομίας για ταχογράφους (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ιόνια Οδός: Έλεγχοι της αστυνομίας για ταχογράφους  (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, είχαν σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες να εντοπιστούν στην Ιόνια Οδό, δύο (2) φορτηγά οχήματα, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο ένα φορτηγό εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία με μαγνήτη και στο άλλο με τηλεχειριστήριο, που παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να παρεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητά του (ώρες οδήγησης, ανάπαυσης, ταχύτητα, διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ.), ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.

Μάλιστα η συγκεκριμένη συνδεσμολογία όταν ετίθετο σε λειτουργία, είχε ως συνέπεια την απενεργοποίηση, τόσο του περιοριστή ταχύτητας (κόφτη), όσο και του συστήματος υποβοήθησης των φρένων ( abs , retarder ), καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου ακινητοποιήθηκαν, μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου. Παράλληλα στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Καλαμάτα: 45χρονος περιέλουσε με βενζίνη τη γυναίκα του και της έβαλε φωτιά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr