Ιωάννινα: «Κάναμε πλάκα» δήλωσαν οι ανήλικοι που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό του 15χρονoυ

Οι τρεις ανήλικοι πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι

anilikos

«Κάναμε πλάκα», ισχυρίστηκαν οι τρεις μαθητές γυμνασίου του Νότιου Πηλίου, τους οποίους κατήγγειλε για βιασμό 15χρονος συμμαθητής τους κατά τη διάρκεια εκδρομής στα Ιωάννινα.

Οι τρεις ανήλικοι πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον έναν, ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι άλλοι δυο κατηγορούνται για συνέργεια.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους κ. Γ. Σινέλη, είπαν πως «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Βόλου, σύμφωνα με το gegonota.news.

 

 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σημειώνεται πως η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 15χρονος έδειξε πως δεν προκύπτει επαφή ούτε πάνω από τα ρούχα του μαθητή.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε σε τριήμερη σχολική εκδρομή των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείου του Ν. Πηλίου και ειδικότερα στις 00.10 το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον πατέρα του μαθητή την Κυριακή στο Αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Στη διάρκεια της εκδρομής, όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν μαθητές και συνοδοί καθηγητές και ενώ ο ίδιος κοιμόταν στο δωμάτιο μόνος καθώς ο συγκάτοικός του, περιφερόταν στο ξενοδοχείο και η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του ανήλικο δράστη, μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο έτερο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ανήλικοι δράστες επίσης μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, οι οποίοι γελούσαν με τις πράξεις του πρώτου στον παθόντα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας – ανηλίκων. Οι γονείς σύμφωνα με παραγγελία εισαγγελέα δεν συνελήφθησαν, ενώ κλήθηκε και μετέβη για εξέταση και η διευθύντρια του σχολείου.


 

Πηγή: ethnos.gr