ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕπιχειρηματίας από τα Ιωάννινα έβαλε να ρίξουν στη λίμνη την έγκυο σύντροφό του

Επιχειρηματίας από τα Ιωάννινα έβαλε να ρίξουν στη λίμνη την έγκυο σύντροφό του

Επιχειρηματίας από τα Ιωάννινα έβαλε να ρίξουν στη λίμνη την έγκυο σύντροφό του

Επιχειρηματίας, ως νέος Αλή Πασάς που είχε δώσει διαταγή να πνίξουν στη λίμνη των Ιωαννίνων την πανέμορφη Κυρα-Φροσύνη, έβαλε τρία άτομα να πετάξουν στην ίδια λίμνη την 31χρονη έγκυο αρραβωνιαστικιά του, όταν εκείνη του είπε να χωρίσουν, έτσι ώστε να αποβάλει το έμβρυο που κυοφορούσε και ήταν καρπός του έρωτά τους.

Ο επιχειρηματίας των Ιωαννίνων καταδικάστηκε μεν, ζήτησε δε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση, όμως ο Αρειος Πάγος δεν συμφώνησε μαζί του.

Ο επιχειρηματίας ήταν αρραβωνιασμένος με μια 31χρονη η οποία ήταν έγκυος από εκείνον. Η κοπέλα, επειδή το τελευταίο εκείνο διάστημα δεν πήγαινε καλά η σχέση τους, του ζήτησε να χωρίσουν και παράλληλα του γνωστοποίησε ότι είναι έγκυος, αλλά θα κρατήσει το παιδί.

Εκείνος της απάντησε ότι δεν θα επέτρεπε ένας άλλος να είναι μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του και της ζήτησε να συναντηθούν. Πράγματι, η κοπέλα πήγε στο ραντεβού, αλλά ο επιχειρηματίας είχε μαζί του τρία ακόμη άτομα. Τότε, οι τρεις «ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης», αφού «αποβίβασαν με σωματική βία την 31χρονη από το αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαινε, τραβώντας την από τα χέρια και τα μαλλιά της και ωθώντας τη βίαια, τη σήκωσαν πρώτα στον αέρα, την έσυραν ως την όχθη της λίμνης των Ιωαννίνων σε απόσταση περίπου 3 μέτρων, τη σήκωσαν και πάλι στον αέρα και με φόρα την έριξαν μέσα στη λίμνη, παρόλο που η παθούσα επανειλημμένα τους καλούσε να την αφήσουν, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Ο επιχειρηματίας παρακολουθούσε αδιάφορα το σκηνικό. Μετά όλοι μαζί οι τέσσερις άνδρες έφυγαν και άφησαν την κοπέλα μέσα στη λίμνη. Μάλιστα, όπως η ίδια περιγράφει, φεύγοντας δεν κοίταξαν καν πίσω τους να δουν αν βγήκε ή όχι στην επιφάνεια της λίμνης. Με μεγάλη προσπάθεια και ενώ η θερμοκρασία την ημέρα εκείνη ήταν 6 βαθμοί Κελσίου, κατάφερε η κοπέλα να βγει στη στεριά (σε παραλίμνιο δρόμο). Βρεγμένη, τραυματισμένη και ταλαιπωρημένη όπως ήταν πήγε στο αυτοκίνητό της και βρήκε το κινητό της τηλέφωνο. Κάλεσε αμέσως την Αστυνομία λέγοντας «με έριξαν μέσα στη λίμνη, πήγαν να με σκοτώσουν, ελάτε γρήγορα, κρυώνω».
Πράγματι αμέσως κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό. Τη μετέφεραν στο νοσοκομείο με υποθερμία, εκχυμώσεις στην αριστερή ωμοπλάτη, στα γόνατα, στην παλάμη του δεξιού χεριού και τον αριστερό βραχίονα. Εκεί υπήρξε φροντίδα των τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και νοσηλεύτηκε επί δεκαήμερο στο νοσοκομείο.

Σκοπός του επιχειρηματία ήταν να ρίξει την αρραβωνιαστικιά του στη λίμνη ώστε να αποβάλει το μωρό που κυοφορούσε, του οποίου ο ίδιος ήταν ο πατέρας.

Ο επιχειρηματίας και δύο ακόμα άτομα τα οποία συνέδραμαν στην όλη επιχείρηση κατά της 31χρονης συνελήφθησαν, ενώ για το τέταρτο άτομο δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του.

Η απόφαση

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, ο επιχειρηματίας (ηθικός αυτουργός) «ενεργώντας με προτροπές, πειθώ, φορτικότητα και πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη που διέπραξαν, ήτοι της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο έπεισε τον δεύτερο και τον τρίτο των κατηγορουμένων και έναν ακόμη συναυτουργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν, να διαπράξουν από κοινού εις βάρος της 31χρονης παθούσας την άδικη πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή της».

Και συνεχίζουν οι αρεοπαγίτες: «Από δε τον τρόπο με τον οποίο τελέστηκε η πράξη της σωματικής βλάβης με πρόθεση και από κοινού εις βάρος της παθούσης, δηλαδή τη βίαιη και αιφνίδια ρίψη της εντός της λίμνης των Ιωαννίνων, μπορούσε να προκληθεί σε αυτήν κίνδυνος για τη ζωή της, λαμβανομένου υπόψη ότι η παθούσα κυοφορούσε και γνωστοποίησε την ίδια ημέρα το γεγονός αυτό στον επιχειρηματία, τον οποίο και κατονόμασε ως πατέρα του τέκνου της».

protothema.gr

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Με περιορισμένα δρομολόγια και βραδυπορίες το restart – Στις 11 οι ανακοινώσεις Γεραπετρίτη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ