ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΗ Ιωάννα δεν είναι «τέρας» – Είναι μια πανέμορφη κοπέλα που ζητά τον σεβασμό μας

Η Ιωάννα δεν είναι «τέρας» – Είναι μια πανέμορφη κοπέλα που ζητά τον σεβασμό μας

Η Ιωάννα δεν είναι «τέρας»  – Είναι μια πανέμορφη κοπέλα που ζητά τον σεβασμό μας

Κάποιοι είπαν «αποκρουστική εικόνα». Αλλού μίλησαν για «γροθιά στο στομάχι από την μασκοφόρο κοπέλα».

Άλλοι λυπήθηκαν την «κακόμοιρη» την Ιωάννα που καταστράφηκε το πρόσωπό της και κυκλοφορεί με μάσκα και καπέλο.

Όσοι είδαν για πρώτη φορά την κοπέλα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι πριν από περίπου 1,5 χρόνο για αδιανόητους λόγους, θα σκέφτηκαν πώς άλλαξε η ζωή της από τη μια μέρα στην άλλη.

Από το ένα λεπτό στο άλλο, πώς αυτή η 36χρονη κοπέλα, με όλη τη ζωή μπροστά της, είδε να χάνονται τα όνειρά της. Και να χάνεται η ζωή που ονειρευόταν.

Και δεν ξέρω αν κάποιοι «λυπήθηκαν» την κοπέλα. Αν κάποιοι συγκινήθηκαν με την «εικόνα» της Ιωάννας ή αν έστρεψαν το βλέμμα για να μη δουν το αποκρουστικό ή απόκοσμο πρόσωπό της, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Είναι ένα γενναίο κορίτσι που περνά έναν απίστευτο Γολγοθά, που θα συνεχίσει για όλη της τη ζωή να αγωνίζεται για μια πιο ποιοτική ζωή. Αλλά και για μια καλύτερη αποδοχή από την κοινωνία. Χωρίς να την λυπούνται, αλλά να την σέβονται.

Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά που λένε και στο χωριό της Ιωάννας, δέχθηκε μια βρόμικη επίθεση, δολοφονική επίθεση για λόγους… ζηλοτυπίας. Αν είναι δυνατόν.

Μια επίθεση που είχε όμως όχι απλά εγκληματικά χαρακτηριστικά αλλά μια διάθεση να καταστρέψει μια ζωή, να βασανίσει για πάντα έναν άνθρωπο.

Κι αυτή η κοπέλα δεν χρειάζεται τον οίκτο κανενός μας. Αλλά τον απέραντο σεβασμό μας. Και την προστασία μας, και τη στήριξη όλης της κοινωνίας για να αντεπεξέλθει στα δύσκολα χειρουργεία και τις θεραπείες που την περιμένουν.

Και στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν…

Η Ιωάννα δεν είναι για λύπηση, ούτε για να γυρίζουμε το βλέμμα μας αλλού. Είναι μια γυναίκα δυνατή που δίνει έναν μεγάλο και σκληρό αγώνα προκειμένου να μπορέσει να ζήσει τουλάχιστον φυσιολογικά.

Και είναι όμορφη, και εξωτερικά και εσωτερικά γιατί εκτός από τον προσωπικό της αγώνα, προσπαθεί να στηρίξει την υπόθεση και δικαστικά. Ώστε να τιμωρηθεί η κατηγορούμενη όπως της αξίζει.

Είναι μια γενναία γυναίκα, μια ηρωίδα και πρότυπο για πολλές άλλες. Διότι δηλώνει παρούσα και γιατί ζητά δικαίωση.

Γιατί θέλει από την κοινωνία να μην την λυπούνται, να μην την οικτίρουν και να μην την ξεχάσουν.

Δεν είναι «τέρας», είναι μια πανέμορφη γυναίκα που δεν τα παρατάει εύκολα, που δεν παραδίδεται στις δυσκολίες.

Αυτή λοιπόν τη γυναίκα πρέπει να την σεβαστούμε όλοι μας. Και κυρίως οι δημοσιογράφοι και όσοι καλύπτουν τη δίκη. Το να πέφτεις σαν «κοράκι» πάνω σε μια αδύναμη γυναίκα, η οποία πονάει, περπατά με δυσκολία, δίνει αγώνα για να σταθεί όρθια, δεν είναι σεβασμός στην προσωπικότητά της.

Το να της ζητάς δηλώσεις μπροστά στην κάμερα για λίγη τηλεθέαση και να επιμένεις στη μάσκα που φορά και που την κάνει… αλλόκοτη, δεν είναι σεβασμός στην προσπάθεια για να ζήσει.

Ας είμαστε, λοιπόν, περισσότερο προσεκτικοί απέναντι σ’ αυτό το κορίτσι. Εχει κερδίσει τον σεβασμό μας με τη στάση της και τον τιτάνιο αγώνα που δίνει. Ας της το δείξουμε.

Ας δείξουμε ότι ομορφιά δεν είναι ένα ωραίο πρόσωπο. Αλλά κι ένα πληγωμένο πρόσωπο από βιτριόλι που μας κοιτά στα μάτια και μας ζητά να την σεβαστούμε.

Ας παραμείνουμε άνθρωποι απέναντι σ’ αυτή τη γυναίκα, σ’ αυτό το πανέμορφο κορίτσι, σ’ αυτόν τον συνάνθρωπό μας που θα κερδίσει όλες τις μάχες που θα δώσει.

in.gr

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου ο Ν. Παπαθανάσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ