ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΙωάννα Παλιοσπύρου: «Τα τεχνητά του μέλη είναι τα φτερά του!»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Τα τεχνητά του μέλη είναι τα φτερά του!»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Τα τεχνητά του μέλη είναι τα φτερά του!»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μάς έχει φέρει σε επαφή με ανθρώπους που εμπνέουν μέσα από την προσωπική ιστορία τους, γιατί έχουν πετύχει κάτι δύσκολο και αξιοθαύμαστο παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Στο νέο της podcast, λοιπόν μίλησε με τον Στέλιο Μαλακόπουλο, ο οποίος μετά από ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε το 2015, και ενώ ασχολείτο ήδη με τον αθλητισμό, χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια του.

 

Με τη βοήθεια της ιατρικής τεχνολογίας, των προσθετικών μελών, όχι απλά ξαναστάθηκε όρθιος και περπάτησε, αλλά αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και «ο καλύτερος αθλητής με αναπηρία της χώρας για το 2020» στην ψηφοφορία των Gazzetta Awards.

Μία μόνο από τις πολυάριθμες διακρίσεις του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την κατέκτησε στις 15 Φεβρουαρίου 2020 όταν, σε ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με επίδοση 7,10 μέτρα έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που με διπλό ακρωτηριασμό ξεπέρασε τα 7 μέτρα στο άλμα εις μήκος.

Η Ιωάννα έγραψε για τον Στέλιο:

«Τα τεχνητά του μέλη είναι τα φτερά του!

»Στον καθέναν θα μπορούσε να συμβεί αυτό που συνέβη στον Στέλιο Μαλακόπουλο. Το θέμα είναι ο καθένας να αντιδρούσε με τόσο ΓΕΝΝΑΙΟ τρόπο!

»Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62, που αφορά αθλητές που έχουν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο είναι ο νέος καλεσμένος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με την υποστήριξη της MSD GCC!».

Δείτε τη νέα ανάρτησή της:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pod.gr (@pod.gr)

Πηγή: marieclaire.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ