Είναι στο χέρι τους

 

 

 

 

Αγωνιστική χωρίς τις μεγάλες δυσκολίες για τις φιλόδοξες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας, η 8η του Σαββάτου. Ωστόσο υπάρχουν ματς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως αυτό της Φλόγας Παλαιομάνινας με τον Απόλλωνα Δοκιμίου (φωτο), στο οποίο οι νεοφώτιστοι (και συνάμα φαβορί) θα βρουν έναν αντίπαλο που δείχνει πολλές αρετές. Επίσης στο Καινούριο η ουραγός Δόξα με την πλάτη στον τοίχο και μόλις ένα βαθμό υποδέχεται τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου, ομάδα δυσκολοκατάβλητη και με στόχο να επανέλθει στις επιτυχίες. Προσοχή ίσως θα χρειαστεί και για την Α.Ε. Μεσολογγίου απέναντι στον αξιόμαχο και χωρίς άγχος Θέρμιο Απόλλωνα.

 

Στα ονόματα το κίνητρο

Σε άλλες αγωνιστικές περιόδους η αναμέτρηση του πρωτοπόρου  Ναυπακτιακού με τον Άρη Αιτωλικού να αποτελούσε το μεγάλο ματς της αγωνιστικής. Για φέτος μόνο τα ονόματα και η βαρύτητα της φανέλας δίνουν αίγλη στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι είναι το απόλυτο φαβορί, απέναντι στον (μικρών δυνατοτήτων)  Άρη της τρέχουσας σεζόν. Αυτά με δύο υποσημειώσεις. Η μία έχει να κάνει με τον Αστέρα, που προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα στο Μεσολόγγι, αλλά δεν παύει να έχει υποστεί την πρώτη απώλεια βαθμών. Η δεύτερη έχει σημείο αναφοράς τον Άρη, τον προπονητή του Γιώργο Ζήκο και τους παίκτες που συναισθάνονται το βάρος της φανέλας και το απέδειξαν μέσα στο Νεοχώρι με την εμφάνισή τους. Μάλιστα επιστρέφει και ο τιμωρημένος Καλύβας. Βέβαια στο Παπαχαραλάμπειο ο μεγάλος αγωνιστικός χώρος δεν είναι «σύμμαχος» στα αμυντικά πλάνα, εντούτοις εάν «πιάσει» η τακτική του Άρη και μπλοκάρει τα ατού του Ναυπακτιακού οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

 

Σε αναμονή βελτίωσης

Δεν τίθεται θέμα ποια ομάδα έχει το προβάδισμα στο Νεοχώρι, όπου ο Όμηρος θα υποδεχθεί την Ακαδημία Ευηνοχωρίου. Όσο κι αν είναι μέσα στον προγραμματισμό των γηπεδούχων οι «αγκυλώσεις» που παρουσιάζουν σε αρκετά ματς, αυτό δεν αφαιρεί την πιθανότητα να χάσουν βαθμούς εκεί που δεν το περιμένουν. Επομένως για τον Δημήτρη Θεοδοσίου, τους παίκτες του και γενικά την ομάδα του Νεοχωρίου, η αναμέτρηση με την Ακαδημία είναι απ’ αυτές που περιμένουν να δείξουν περισσότερα θετικά στοιχεία, ως «προπομπό» ενός πολύ καλύτερου ρολαρίσματος. Πιθανόν να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Σταύρος Λαγός μετά τον τραυματισμό του, όπως και ο Αποστολίδης που συνεχώς μπαίνει σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς και αγωνίζεται ως αλλαγή.

 

Ο καθένας το «ντόπινγκ» του

Η παρουσία του Βασίλη Ξανθόπουλου στον πάγκο της Α.Ε. Μεσολογγίου φυσιολογικά θα δώσει το παραπάνω κίνητρο στους παίκτες της κόντρα στον Θέρμιο Απόλλωνα, καθώς είναι νωρίς ακόμα να φανούν τα όποια ποιοτικά στοιχεία αναμένεται να προσθέσει ο έμπειρος τεχνικός. Στο άλλο στρατόπεδο η ομάδα του Θέρμου πάει στο Μεσολόγγι «ανακουφισμένη» μετά τη νίκη με το Αντίρριο και ξέροντας πως ελάχιστα έχει να χάσει με πολλά να κερδίσει. Ειδικά αν σταθεί καλά απέναντι στους «κανονιέρηδες» πολύ περισσότερο, δε, εάν πάρει και αποτέλεσμα. Για τον Γιώργο Γιάκο και τους παίκτες του είναι μια πρόκληση να μετρήσουν δυνάμεις κόντρα σε ένα αντίπαλο με περισσότερη εμπειρία και δυναμική σε όλα τα επίπεδα.

 

Στα λημέρια τους

 Το γήπεδο του Δοκιμίου αποτελεί την έδρα τόσο του γηπεδούχου (αυτή τη φορά) Απόλλωνα, όσο και της Φλόγας Παλαιομάνινας. Ως χώρος είναι πιο οικείος για τον Απόλλωνα, αλλά η δυναμική βρίσκεται στο μέρος της Φλόγας. Αν σε κάποια ομάδα δεν υπάρχει άγχος, αυτή δεν είναι του Νίκου Μιμηγιάννη, που και βαθμούς χρειάζεται και (ως φαβορί) πρέπει κάθε αγωνιστική να δικαιώνει αυτό τον τίτλο. Βάσει δεδομένων αναμένεται ένα καλό ματς ποιοτικά, διότι και οι δύο ομάδες έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και να πραγματοποιούν οργανωμένες επιθέσεις. Ας σημειωθεί πως ο Απόλλωνας (ακόμα και πρόσφατα με τη Σταμνά) έχει δείξει δυνατότητες να πηγαίνει το ματς σε «σφιχτή» φυσιογνωμία, κάτι που δεν θα συνέφερε την Φλόγα, η οποία δεν βολεύεται με την ισοπαλία.

 

Οι γείτονες «καίγονται»

Σίγουρα έχουν περάσει οι εποχές της μεγάλης αντιπαλότητας που Δόξα Καινουρίου και Ολυμπιακός Παναιτωλίου θεωρούσαν θέμα… υψίστης σημασίας  να μην χάσουν το μεταξύ τους παιχνίδι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, προκύπτουν καθαρά πρακτικοί λόγοι να θέλουν αμφότεροι τη νίκη διακαώς. Για τη Δόξα κάθε αγωνιστική που περνάει χωρίς νίκη, γίνεται «σπρωξιά» προς τα κάτω. Ουραγός χωρίς νίκη και μόλις με έναν βαθμό, αντιμετωπίζει την αναμέτρηση ως μια από αυτές που μόνο νικηφόρο αποτέλεσμα οφείλει να πετύχει. Αλλά δεν θα βρει χαλαρό τον Ολυμπιακό, όταν οι δύο συνεχόμενες ήττες που προηγήθηκαν του «ψαλίδισαν» βαθμολογικό… ύψος. Άλλωστε οι ερυθρόλευκοι πιστεύουν πολύ στην ομάδα τους και σίγουρα περίμεναν να βρίσκονται σε καλύτερη θέση.

 

Ο πιο σοβαρός

Η 6η θέση που έχει πιάσει ο Προμηθέας, παρά τις μετριότατες εμφανίσεις, του δίνουν ψυχολογία. Ο Αχελώος θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Γαβρολίμνης με περισσότερη ψυχολογική πίεση, αλλά και με τον «αέρα» της έδρας. Μέχρι τώρα οι δύο ομάδες δείχνουν να βρίσκονται στην ίδια «ταχύτητα» και πιθανόν το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, έστω κι αν αυτές παίξουν ρόλο στο να πάρει ο ένας αντίπαλος ασφαλές προβάδισμα. Οπότε ο πιο σοβαρός θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος του. Επίσης, πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιθετικές ικανότητες που θα επιδείξει ο Αχελώος Αγγελοκάστρου, καθότι ο Προμηθέας βολεύεται και με… ισοπαλία.

 

Οι απογοητευμένοι

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ούτε ο Ατρόμητος Αντιρρίου, ούτε ο Αετός Σταμνάς υπολόγιζαν να βρίσκονται στους 6 και 5 βαθμούς αντίστοιχα, μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές. Άρα το μεταξύ τους ματς στο Αντίρριο γίνεται ευκαιρία να ξεκολλήσει κάποιος από το τέλμα. Το Αντίρριο ως γηπεδούχο έχει τον πρώτο λόγο, εφόσον διαθέτει την ανάλογη αγωνιστική συνέπεια, ενώ ο Αετός δεν θα είχε… αντίρρηση για την ισοπαλία, όσο κι αν πρακτικά δεν θα συμβάλει σε μεγάλες… ανατροπές.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr