«Είναι ανίκανοι»

Την παραίτηση των διοικητών των δύο Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.  Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Είναι ανίκανοι»
«Ασυγκίνητος» από υπουργούς και κοινωνία ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Γιώργος Βλάχος, απαντά «Δεν ξέρω τίποτα – δεν άκουσα τίποτα». Η “Σ” με άρθρο-παρέμβαση για τα νοσοκομεία κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου με τίτλο “Παραιτήσου τώρα”

Εξελίξεις και μάλιστα πολύ σύντομα αναμένονται για τα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, μετά τις χθεσινές απαξιωτικές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου για τους διοικητές των δύο νοσοκομειακών μονάδων. Μιλώντας σε έντονο ύφος, ο υφυπουργός Υγείας έφτασε στο σημείο να ζητήσει την παραίτησή του, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που τα νοσοκομεία διοικήθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο. Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στα «επιτεύγματα» της διοίκησης ήταν το πρόσφατο «λουκέτο» των δύο Καρδιολογικών Κλινικών, τη στιγμή που τα προβλήματα ήταν γνωστά ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Υγείας κατηγόρησε για «ανεπάρκεια» τους δύο διοικητές, Γιώργο Βλάχο και κ. Κυριακόπουλο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενήμερος για την δυσλειτουργία των νοσοκομείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα ότι υπάρχει αδυναμία της διοίκησης των δύο νοσοκομείων του νομού. Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ τους και δυστυχώς δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις σήμερα το πρωί και των δύο διοικητών και τις περιμένω. Η ανεπάρκεια και των δυο διοικητών είναι δεδομένη και είμαι έτοιμος για την αντικατάσταση τους».

 

«Άγνοια» επί του θέματος δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Γιώργος Βλάχος, υπό την ευθύνη του οποίου είναι και το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Σε επικοινωνία της εφημερίδας «Σ» μαζί του μας δήλωσε ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση και επομένως δεν γνωρίζει το οτιδήποτε σχετικά με τις δηλώσεις του προϊσταμένου του υφυπουργού.
Έκπληξη προκάλεσε άλλωστε το γεγονός ότι στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Πάτρα κατόπιν αιτήσεως του Διοικητή της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας, Νίκου Στακιά, δεν προσκλήθηκαν οι διοικητές των δύο νοσοκομείων, αφού πλέον θεωρούνται «καμένα χαρτιά». Η σύσκεψη είχε ως θέμα της την λειτουργία των Καρδιολογικών Κλινικών και αντί των διοικητών ο κ. Στακιάς προτίμησε να συνομιλήσει με τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Γιώργος Βλάχος, δεν τυγχάνει «θερμής υποδοχής», αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη κατάφερε τελικά να συναντηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, αφού τελικά έγινε δεκτός από στελέχη του υπουργείου.
Την περασμένη Παρασκευή, η συγκέντρωση φορέων και πολιτών στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο είχε ως αίτημά της τον τερματισμό της απαξίωσης και υποβάθμισης των δύο νοσοκομείων που έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής, αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτούργησε χάρη στον εθελοντισμό γιατρού καρδιολόγου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου που εφημέρευσε από την Παρασκευή μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας, και ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του αμισθί.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr