ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙνδονησία: Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία με το υποβρύχιο – Το video με το «αντίο» του πληρώματος

Ινδονησία: Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία με το υποβρύχιο – Το video με το «αντίο» του πληρώματος

Ινδονησία: Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία με το υποβρύχιο – Το video με το «αντίο» του πληρώματος

Ένα video μέσα από το μοιραίο υποβρύχιο πουν χάθηκε στα βάθη της θάλασσας της Ινδονησίας. Ένα βίντεο με το πλήρωμα να τραγουδά χαρούμενο μέρες πριν από την τραγωδία.

Είναι οι στιγμές λίγο μετά την επιβίβαση του πληρώματος στο υποβρύχιο της Ινδονησίας, πριν από μερικές εβδομάδες. Το 53μελές πλήρωμα τραγουδά το ινδονησιακό τραγούδι Sampai Jumpa που μεταφράζεται ως «Αντίο».

Το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα αφού το υποβρύχιο KRI Nanggala βρέθηκε βυθισμένο και όλα του τα μέλη του νεκρά.

Ανάμεσα στα μέλη του υποβρυχίου που φαίνονται στο βίντεο να τραγουδούν είναι και ο κυβερνήτης, Heri Oktavian. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από έναν άνδρα που παίζει κιθάρα.

«Ακόμη κι αν δεν είμαι έτοιμος να μου λείψεις, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα, σου εύχομαι όλα τα καλά» λένε οι στίχοι που τραγουδά το πλήρωμα.

Το τραγούδι ήταν το «αντίο» του πληρώματος στον απερχόμενο αρχηγό του στόλου των υποβρυχίων.

Το μοιραίο υποβρύχιο εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή (25.04.2021) στα ανοιχτά του Μπαλί, όπου βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Βρέθηκε στο βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, σπασμένο σε τρία κομμάτια, σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν επίσης διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του KRI Nanggala-402, η επαφή με το οποίο χάθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη, στο πλαίσιο άσκησης.

Το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Οι διασώστες ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν βρει διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση. Ο Μαργκόνο είχε δηλώσει επίσης ότι το σόναρ εντόπισε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με το υποβρύχιο σε βάθος 850 μέτρων.

Με πληροφορίες από Guardian,newsit.gr

Μήνυση κατά της AstraZeneca κατέθεσε η Κομισιόν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr