ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοσμοςΙνδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Μια γέφυρα σε κρατίδιο της Ινδίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να πέσουν σε ποτάμι, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Η γέφυρα ήταν κλειστή για μήνες και δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες.

Η γέφυρα που βρίσκεται στο κρατίδιο Γκουτζαράτ κατέρρευσε κάτω από άγνωστες συνθήκες παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ενώ δεκάδες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της Ινδίας κάνουν λόγο για 40 νεκρούς, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 50.

Τη στιγμή της κατάρρευσης βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα πάνω από 400 άνθρωποι. Πολλοί έπεσαν στα νερά του ποταμού Ματσού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Zee News, αρκετοί πνίγηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν και ορισμένοι αγνοούνται», είπε ο Αμίτ Τζάλα, τοπικός αξιωματούχος στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Η ιστορική γέφυρα, μήκους 230 μέτρων, κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Είχε κλείσει για συντήρηση για έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες.

 

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρά του, για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε οδηγίες στον πρωθυπουργό του κρατιδίου να κινητοποιήσει αμέσως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: newsit.gr

Τραγωδία στην Κρήτη: «Αυτονόητο ότι θα γινόταν κατολίσθηση, σε λάθος σημείο το ξενοδοχείο» λέει ο Λέκκας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ