Ην. Βασίλειο: Για «αυτόαμυνα» ο τελευταίος γύρος επιδρομών κατά των Χούθι της Υεμένης

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι τα χτυπήματα των RAF Typhoons πρόκειται να «υποβιβάσουν περαιτέρω» την ικανότητα των Χούθι να «απειλούν την ελευθερία της…

ap24023026494295-scaled-1

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι τα χτυπήματα των RAF Typhoons πρόκειται να «υποβιβάσουν περαιτέρω» την ικανότητα των Χούθι να «απειλούν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας» και την ικανότητά τους να πραγματοποιούν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ήθελαν να στείλουν το “σαφέστατο δυνατό μήνυμα” ότι τα λόγια τους θα υποστηριχθούν με δράση και ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή έχει γίνει υπό την ηγεσία των Χούθι.

Ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είπε ότι ο τελευταίος γύρος επιδρομών ήταν για «αυτοάμυνα» καθώς οι επιθέσεις σε πλοία συνεχίζονται στην Ερυθρά Θάλασσα, προσθέτοντας ότι η επίθεση ΗΠΑ-ΗΒ θα «προκαλούσε άλλο ένα πλήγμα» στους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές.

Ο κ. Σαπς είπε: «Οι επικίνδυνες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα συνέχισαν να απειλούν τις ζωές των ναυτικών και να διαταράσσουν τη ναυτιλία με αφόρητο κόστος για την παγκόσμια οικονομία. Μαζί με τους αμερικανούς εταίρους μας, πραγματοποιήσαμε έναν ακόμη γύρο επιθέσεων για αυτοάμυνα.

«Με στόχο την υποβάθμιση των δυνατοτήτων των Χούθι , αυτή η ενέργεια θα επιφέρει άλλο ένα πλήγμα στα περιορισμένα αποθέματά τους και στην ικανότητά τους να απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο. Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειές μας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την περιφερειακή σταθερότητα σε όλη τη Μέση Ανατολή, συνεργαζόμενοι χέρι-χέρι με τους ομοϊδεάτες μας εταίρους».

Πηγή: ertnews.gr