ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»: Επανέρχεται με ρεκόρ συμμετοχών!

Αγρίνιο – Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»: Επανέρχεται με ρεκόρ συμμετοχών!

Αγρίνιο – Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»: Επανέρχεται με ρεκόρ συμμετοχών!

Μέχρι χθες το πρωί είχαν δηλώσει συμμετοχή στον Ημημαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» 240 άτομα, ενώ για τον αγώνα των 5χλμ 250 άτομα!

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, ο 13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης», πλησιάζει και ο Δήμος Αγρινίου και ειδικότερα η αρμόδια αντιδημαρχία προετοιμάζονται πυρετωδώς μιας και η αποδοχή του κόσμου και των αθλητών συνεχώς μεγαλώνει!

Φέτος, ο αριθμός των περσινών συμμετοχών έχει ήδη ξεπεραστεί και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ακόμη και μία ημέρα πριν τον αγώνα να δηλώσουν συμμετοχή!

Φέτος για πρώτη φορά λόγω των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ θα διεξαχθούν μόνοι οι 2 από τους 4 συνολικά αγώνες που διοργανώνονταν ανέκαθεν στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης»! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χρήστο Ζαρκαβέλη θα διεξαχθεί ο Ημιμααθώνιος και ο αγώνας των 5χλμ!

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης

Στο Ημημαραθώνιο μέχρι και το πρωί της Τετάρτης είχαν δηλώσει συμμετοχή 240 άτομα, εν αντιθέσει με πέρσι που συμμετείχαν 180 αθλητές, ενώ στον αγώνα των 5χλμ, ο οποίος θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Δημοκρατίας μέσω της γνωστής διαδρομής, της οδού Χαριλάου Τρικούπη (στην αντιπροσωπεία της Mercedes στον παράδρομο της Ε.Ο. θα γίνει αναστροφή) φέτος δήλωσαν συμμετοχή 250 άτομα, εν αντιθέσει με 230 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοργάνωση «Μιχάλης Κούσης». Πρόπερσι στις δύο επιπλέον διαδρομές, που φέτος λόγω των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ δεν θα πραγματοποιηθούν, αυτή των 12χλμ και των 1.000 μέτρων για τα μικρά παιδιά, συμμετείχαν συνολικά 1.380 άτομα!

Πλέον η συμμετοχή στην διοργάνωση «Μιχάλης Κούσης» γίνεται δωρεάν και σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαβέλη το δικαίωμα υποβολής συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι το έχουν μέχρι και στις 00.00 της Παρασκευής προς Σάββατο, ενώ αν και μόνο δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 600 συμμετοχών η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και το Σάββατο, αν και οι εκτιμήσεις είναι πως την Παρασκευή αργά το βράδυ η πλατφόρμα θα κλείσει, λόγω της συμπλήρωσης των θέσεων που επιτάσσουν τα πρωτόκολλα.

Όπως τονίζει ο κ. Ζαρκαβέλης η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα γίνει στις 09.30 της Κυριακής, από την πλατεία Δημοκρατίας, όπως προαναφέραμε για τον αγώνα των 5χλμ και από την Βαριά για τον 13ο Ημιμαραθώνιο, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου στις 18.00 στις Καπναποθήκες Παπαστράτου θα βραβευτούν πρωταθλητές από διάφορα αθλήματα, όπως λ.χ. Στίβος, Πυγμαχία, Ταεκβοντο, όπου θα βραβευτούν τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ στις 8.15 το πρωί της Κυριακής θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία με τους συμμετέχοντες στον ημιμαραθώνιο από την πλατεία Μελίνας Μερκούρη στην περιοχή του παλιού τρένου.  

Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία  με τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου τον ΠΑΣ Ιωνικό 80 και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: 23 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.249 σε όλη την χώρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr