ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Ημερίδα: Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ στις επάλξεις για την «Διατροφή και υγεία»

Αγρίνιο – Ημερίδα: Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ στις επάλξεις για την «Διατροφή και υγεία»

Αγρίνιο – Ημερίδα: Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ στις επάλξεις για την «Διατροφή και υγεία»

Η ημερίδα αποτέλεσε την κορωνίδα των δράσεων, που πραγματοποίησαν οι ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Οι ΤΟΜΥ Αγρινίου και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία» το πρωί της Τετάρτης διενήργησαν δωρεάν μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, ολικής χοληστερίνης , σφύξεων και κορεσμού οξυγόνου στην παλιά αγορά του Αγρινίου και στην ΤΟΜΥ επί της οδού Πάνου Σούλου στην «καρδιά» του Αγρινίου.

Οι επιστήμονες των ΤΟΜΥ και του Κέντρου Υγείας Αγρινίου επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τη δράση με το συγκεκριμένο θέμα, διότι διαπιστώθηκε πως λόγω του εγκλεισμού από τον covid, αλλά και την αλλαγή της διάθεσης και της αύξησης του άγχους, αυξήθηκε πανελλαδικά στον πληθυσμό το ποσοστό της παχυσαρκίας, του ζαχάρου και όχι μόνο, ενώ αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν και για τον πληθυσμό της περιοχής μας!

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ εδώ και καιρό και ήδη έχει εφαρμοστεί εκτός πόλεως και ειδικότερα στο Αγγελόκαστο, την Καμαρούλα, το Δοκίμι, αλλά και στην 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου απευθύνονταν σε ενηλίκους. Σκοπός του προγράμματος ήταν να βελτιωθεί η διατροφή των ενηλίκων και κατ επέκταση η υγεία τους.

Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την παχυσαρκία αφορούν εκτός τους από τους ενήλικες, δυστυχώς και νεαρά άτομα, ενώ και ο διαβήτης έχει αυξηθεί και στο μέλλον θα υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση.

Παράλληλα με την πανδημία λόγω του άγχους και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί εκτοξεύτηκαν τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τους επιστήμονες σε κινητοποίηση και στη δημιουργία της ενημερωτικής εκστρατείας που έχει αναπτυχθεί σε όλο το δήμο Αγρινίου και σε όλο το νομό, ενώ αντίστοιχα επιστημονικά κλιμάκια έχουν κινητοποιηθεί για τον ίδιο λόγο και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετρήσεις και ανοιχτή γενική συζήτηση στην εκάστοτε περιοχή που πραγματοποιήθηκε τέτοια δράση, ενώ ακολούθησε και προσωπική ενημέρωση στον καθένα από την επισκέπτρια που ανέλαβε το καθήκον αυτό.

Ο κύκλος αυτών των δράσεων ολοκληρώθηκε με την ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην παλιά Αγορά του Αγρινίου. Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο παθολόγος και διευθυντής ΕΣΥ του Κ.Υ. Αγρινίου Κωνσταντίνος  Ναθαναηλίδης, η νοσηλεύτρια ΠΕ ΤΟΜΥ Αγρινίου Καλλιρρόη Παπαδημητρίου, η οδοντίατρος και υπεύθυνη του οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ. Αγρινίου και συντονίστρια του ΚΥ Κωνσταντίνα Σιδέρη και ο γενικός οικογενειακός γιατρός, διευθυντής του ΕΣΥ και συντονιστής της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου Κωνσταντίνος Ποσονίδης.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Τρεις συλλήψεις για αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων – Πρόστιμα & κατασχέσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ