ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΗμέρα Μνήμης για τους πεσόντες Αγρινιώτες πυροσβέστες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος (εικόνες)

Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες Αγρινιώτες πυροσβέστες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος (εικόνες)

Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες Αγρινιώτες πυροσβέστες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος (εικόνες)

Η μνήμη του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη και του εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα που θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος, τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης σήμερα, Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

Τελέσθηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Καινούργιο το Σεπτέμβριο του 2020. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας, ενώ το παρών έδωσαν συνάδελφοι και μέλη της οικογένειας του εθελοντή αρχιπυροσβέστη.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε, όπως επίσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στα Κλεισορρεύματα. Εκεί ο Πυρονόμος Ιωάννης Κωστάκης έχασε τη ζωή του το καλοκαίρι του 2003 έπειτα από ανατροπή του υπηρεσιακού οχήματος την ώρα που έσπευδε σε κατάσβεση πυρκαγιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» προς τιμήν του πρώτου πυροσβέστη, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως, του Κωνσταντίνου Πούλιου, που έχασε τη ζωή του πριν από περίπου 80 χρόνια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Δείτε φωτογραφίες από την Επιμνημόσυνη δέηση του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη στα Κλεισορρεύματα

Αιτωλοακαρνανία – Πετρέλαιο θέρμανσης: Περιμένοντας το επίδομα

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ