Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά και στο Αγρίνιο στις 26 Μαρτίου

Θα προβληθεί στον «Άνεσις» και ο «Καπετάν Μιχάλης» με πρωταγωνιστη τον Αιμίλιο Χειλάκη

kapetan-mixalis

Ο Δήμος Αγρινίου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) προσκαλεί το κοινό να γίνει θεατής της ελληνικής ταινίας, σε μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, στις 26 Μαρτίου 2024.

Το σύνολο της ελληνικής παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων ετών θα είναι προσβάσιμο στις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας, τον φυσικό χώρο της κινηματογραφικής ταινίας, με τιμή εισιτηρίου 3 €, χάρη στη δράση «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου».

Η πρωτοβουλία αυτή του ΕΚΚ εδράζεται στην πεποίθησή του ότι η ελληνική ταινία και η ελληνική αίθουσα οφείλουν να συνυπάρξουν σε μια εποχή δομικών αλλαγών για την κινηματογραφική διανομή σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε μια συγκυρία διεθνούς καταξίωσης των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών.

Η «Ημέρα του Ελληνικού Κινηματογράφου» έρχεται να ενισχύσει και την αίθουσα, χώρο πολιτισμού του οποίου η επιβίωση δοκιμάζεται πανευρωπαϊκά.

Σκοπός του ΕΚΚ είναι η προβολή της ελληνικής ταινίας σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο το ελληνικό σινεμά έχει αποδείξει πως μπορεί να το συγκινήσει.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

26 Μαρτίου 2024

Ώρα 6:30 μ.μ.

Father’s day, 21’ Λεπτά, μικρού μήκους
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Λεβέντης

Εκεί που ζούμε, 90’ Λεπτά
Σκηνοθεσία : Σωτήρης Γκορίτσας

Ώρα 9:30 μ.μ.

Το άγαλμα της Ελευθερίας, 2022, 10’ λεπτά
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Καπάκα

Ο Καπετάν Μιχάλης, 160΄Λεπτά
Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλαμπόπουλος