Ηλεία: Ποιος είναι ο αγρότης «φάντασμα» που... πήρε την επιδότηση των 14 εκατ. ευρώ

Τι είπαν εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα

epidotisi

Υπαρκτό πρόσωπο, και όχι «φάντασμα», είναι ο αγρότης από την Ηλεία ο οποίος πήρε επιδότηση 14 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλώνοντας... 200.000 στρέμματα βιολογικών εκτάσεων!

Ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, υπεύθυνος στο κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών του Πύργου, μίλησε για τον αγρότη στην Ηλεία και εξήγησε πώς κατάφερε να εξασφαλίσει τόσο μεγάλη επιδότηση.

«Ο συγκεκριμένος παραγωγός, την τελευταία φορά που υπέβαλε αίτηση και έλαβε επιδότηση, ήταν το μακρινό 2006, που είχε πάρει ένα πενιχρό ποσό. Έκτοτε, ο άνθρωπος δεν είχε υποβάλλει αίτηση ώστε να λάβει το συγκεκριμένο ποσό ή οποιοδήποτε άλλο ποσό» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος σχετικά με τον αγρότη, ο οποίος προκάλεσε αναστάτωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Πολύς κόσμος στην περιοχή της Ηλείας ψάχνει τον αγρότη από την προηγούμενη Παρασκευή. Τελικά, πέρα από το αστείο της υπόθεσης, θεωρώ πως είναι ένα προφανές λάθος.

 

 

 

Όπως είναι τα πράγματα στις κοινοτικές επιδοτήσεις, για να πάρει ένας παραγωγός αυτήν την επιδότηση, θα πρέπει να έχει βιολογική καλλιέργεια όλη την Ηλεία. Άρα, καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει τέτοια καλλιέργεια ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη που φτάνει τα 200.000 στρέμματα καλλιέργεια από έναν παραγωγό, δεν υφίσταται.

Κατά πάσα πιθανότητα θεωρώ πως πρόκειται περί μηχανογραφικού λάθους, όπως διευκρίνισε σχετικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο συγκεκριμένος παραγωγός, την τελευταία φορά που υπέβαλε αίτηση και έλαβε επιδότηση, ήταν το μακρινό 2006, που είχε πάρει ένα πενιχρό ποσό. Έκτοτε, ο άνθρωπος δεν είχε υποβάλλει αίτηση ώστε να λάβει το συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε άλλο ποσό.

Άρα, μάλλον πρόκειται για λάθος στην ανάρτηση των καταστάσεων».