ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΗλεία: Κάθειρξη 16 ετών για θωπεία σε 9χρονο κοριτσάκι – Εκδικάστηκε η υπόθεση σε β’ βαθμό στην Πάτρα

Ηλεία: Κάθειρξη 16 ετών για θωπεία σε 9χρονο κοριτσάκι – Εκδικάστηκε η υπόθεση σε β’ βαθμό στην Πάτρα

Ηλεία: Κάθειρξη 16 ετών για θωπεία σε 9χρονο κοριτσάκι – Εκδικάστηκε η υπόθεση σε β’ βαθμό στην Πάτρα

Έναν εφιάλτη ζούσε στα 9 του μόλις χρόνια ένα κοριτσάκι, σε χωριό της Ηλείας, στο σπίτι των παππούδων του, όπου μετέβαινε ηλικιωμένος και προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Το κοριτσάκι περιέγραψε τα όσα βίωνε στους κοινωνικούς λειτουργούς του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο δέχθηκε καταγγελία και παρενέβη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη (9.11.23) στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών όπου κατέθεσαν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν το παιδί και κατέθεσαν πως τους είπε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας τη θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Τους ισχυρισμούς της 9χρονης αμφισβήτησε η ίδια της η μητέρα, η οποία κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο λέγοντας πως «η κόρη μου λέει ψέματα» και υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο λέγοντας πως δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα. Υπέρ του κατηγορουμένου κατάθεσε και η κόρη του, η οποία ανέφερε ότι η οικογένειά της και η οικογένεια της ανήλικης είχαν δεσμούς πρώτου βαθμού συγγένειας και πως ποτέ ο πατέρας της δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

«Είναι όλα ψέματα, είμαι άδικα στη φυλακή» είπε ο ίδιος απολογούμενος στο Δικαστήριο δηλώνοντας πως οι κατηγορίες σε βάρος του δεν ευσταθούν.

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΙΩΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ»

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις λέγοντας στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων πως «η ανήλικη ήταν ανήσυχη και φοβισμένη όταν εκμυστηρεύτηκε τα όσα είχε υποστεί και όταν έμαθε για τη σύλληψή του ένοιωσε ανακούφιση».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και που είναι ανίκανο να αντισταθεί. Μάλιστα, δεν δέχθηκε να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ούτε του πρότερου σύννομου βίου ούτε της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη, που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Η συνολική ποινή που του επέβαλε χθες το Δικαστήριο είναι κάθειρξη 16 ετών, ενώ πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 ετών. Ο κατηγορούμενος που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του καθώς βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στη φυλακή αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: «ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Πύργου, Επαμεινώνδας Κυριαζής δήλωσε στην εφημερίδα «Γνώμη» πως «η απόφαση του δευτεροβάθμιου ανώτερου δικαστηρίου χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό είναι σκληρή για τον εντολέα μου. Μακάρι, τα Δικαστήρια να εξαντλούν την αυστηρότητά τους για τους επώνυμους που διαπράττουν βιασμούς και αποπλανήσεις ανηλίκων».

Πηγή: gnomip.gr

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ