ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΙερώνυμος : Απαγόρευση ιεροπραξιών στον π. Αντώνιο – Σύσκεψη στο Μαξίμου την Δευτέρα

Ιερώνυμος : Απαγόρευση ιεροπραξιών στον π. Αντώνιο – Σύσκεψη στο Μαξίμου την Δευτέρα

Ιερώνυμος : Απαγόρευση ιεροπραξιών στον π. Αντώνιο – Σύσκεψη στο Μαξίμου την Δευτέρα

Απαγόρευση ιεροπραξιών στον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου επέβαλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος διέταξε διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, μετά τις αποκαλύψεις για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο».

«Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών», πρόσθεσε.

«Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους… »

«Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη», διαμήνυσε.

Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο των αρχών 4 πρόσωπα εντός της οργάνωσης. Ερευνώνται 5 δομές ενώ στο φως ήρθαν νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε Ιωάννινα και Βόλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δύο καταγγελίες, με τις οποίες τέσσερα πρόσωπα μπαίνουν στο «μικροσκόπιο». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ένα είναι στέλεχος της «Κιβωτού» σε βάρους του οποίου υπάρχει μια πολύ σοβαρή καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος είχε δώσει την περασμένη Τετάρτη κατάθεση επτά σελίδων στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα άλλα τρία πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό. Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους, αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα για τις δομές πρόνοιας

Το πλαίσιο λειτουργίας των δομών πρόνοιας, με αφορμή τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», θα τεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για τη διερεύνηση όλων των καταγγελιών.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι. Η υπόθεση αφορά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία. Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε, και οι Περιφέρειες που έχουν υπό την εποπτεία τους αυτές τις δομές και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός», σχολίασε.

 

πηγή: liberal.gr

 

 

Το σπίτι του Παναιτωλικού από ψηλά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ