ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑιτωλοακαρνανία: Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό «Η Ανεμώνη»

Αιτωλοακαρνανία: Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό «Η Ανεμώνη»

Αιτωλοακαρνανία: Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό «Η Ανεμώνη»

Την Παρασκευή 21-04-23 ανακοινώθηκε η ίδρυση του Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Αιτωλοακαρνανίας» και διακριτικό τίτλο «Η Ανεμώνη».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, ο σύλλογος είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει και στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας, να υποστηριχθούν τα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (Δ.Α.Φ.) καθώς και οι οικογένειές – φροντιστές τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Σκοπός του Σωματείου είναι να βοηθήσει και να στηρίξει όλους τους συμπολίτες μας, παιδιά και ενήλικες, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που ανήκουν στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, αλλά και τις οικογένειες των ατόμων αυτών να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Να καλύψουμε τις ανάγκες τους σε κάθε έκβαση της  ζωής τους.

Να συμπεριληφθούν στην κοινωνία, σε όλους τους τομείς της, στην μόρφωση, στην εργασία και την εκπαίδευση ,στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Ευελπιστούμε η ίδρυσή του να αποτελέσει ένα εφαλτήριο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών. Σ΄αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας.

Θέλουμε, εκτός από τους γονείς – κηδεμόνες, και την συνδρομή των φίλων μας, ατόμων που ασχολούνται με τον αυτισμό σε επιστημονικό επίπεδο και αντίστοιχων δομών που δραστηριοποιούνται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, αναζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχών, των αντιπροσώπων της κεντρικής εξουσίας στο νομό, τοπικών υπηρεσιών, φορέων και άλλων σωματείων σε κάθε μελλοντική δράση μας.

Μόνο έτσι θ ΄ανοίξουμε ένα μεγάλο φωτεινό παράθυρο στο μέλλον αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Με την ενίσχυσή τους σε όλη την διάρκεια της ζωής τους και με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην εργασία, στην ίδια την ζωή.

Μόνο έτσι οι οικογένειες και οι φίλοι των ατόμων τούτων να μάθουν ότι υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω πρόθυμοι να τους απλώσουν το χέρι, να τους αποδεχθούν, να τους ακούσουν και να τους κάνουν να ελπίσουν.

Να ελπίσουν πως τα παιδιά τους δεν θα ζήσουν στην Αιτωλοακαρνανία μια ζωή στο περιθώριο, αλλά θα ζήσουν στο προσκήνιο και θα είναι δυναμικά και ισότιμα παρόντες σε μια νέα κοινωνία ανθρωπιάς και αποδοχής που θα τους κοιτάει με αγάπη στα μάτια κι έτσι θα ανθίσουν, όπως  ΑΝΕΜΩΝΗ.

Καλούμε, όσους το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας, να συμμετάσχουν στον σκοπό μας, να εκφραστούν, να βοηθήσουν ή να βοηθηθούν, να εκδηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους και να γίνουν συνοδοιπόροι μας ως εγγεγραμμένα μέλη μας σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι αφύπνισης και ανθρωπιάς που ξεκινάμε για να μετατρέψουμε την Αιτωλοακαρνανία σε μία φιλική για τον αυτισμό περιοχή.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνα:  6976995458 – 6946429664

E-mail: anemoni.autism@gmail.com

Σελίδα στο facebook: Η ΑΝΕΜΩΝΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δήμος Αγρινίου: Δημοπρατείται το πρώτο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ