ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΙδρύεται το πρώτο κόμμα αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα (video)

Ιδρύεται το πρώτο κόμμα αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα (video)

Ιδρύεται το πρώτο κόμμα αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα (video)

Ιδρύεται το πρώτο κόμμα αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα. Επικεφαλής θα είναι ο Δημήτρης Κούβελας και ο επίσημος τίτλος:  «Πνοή Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο νέος πολιτικός σχηματισμός, πρόκειται για ένα «δημιούργημα της ιστορικής συγκυρίας και αναγκαιότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία, με τα μνημόνια, τις υποχωρήσεις στα εθνικά μας δίκαια, τη Μακεδονία και το Αιγαίο, τη διαχείριση της πανδημίας και τα απόνερά της, την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την απειλή επερχόμενης επισιτιστικής».

Και προσθέτει: «Ο επικεφαλής της πολιτικής πρωτοβουλίας, ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του, δήλωσε μεταξύ άλλων…

“Είναι ώρα να ξανασυστηθούμε, να πούμε δηλαδή ποιοί είμαστε, με ποιους είμαστε και που θέλουμε να πάμε”, τονίζοντας πως: “Δε χρειαζόμαστε ΑΛΛΟ ένα κόμμα, αλλά μια ΑΛΛΗ πολιτική για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών στη χώρα και το διεθνές περιβάλλον της.”… καλώντας τους πολίτες “να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι κοιτάζοντας μπροστά και να αγωνισθούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για μια Ελλάδα που μας ταιριάζει και μας αξίζει για μας και τα παιδιά μας!!!”

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κούβελας

Καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, ο Δημήτρης Κούβελας απασχόλησε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν ξεκίνησε να προβαίνει σε ορισμένες… αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με τα εμβόλια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος προέτρεψε ασθενείς με ρευματολογικά προβλήματα, οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα όπως η κορτιζόνη, να μην κάνουν το εμβόλιο. Έπειτα από αυτή τη δήλωση, η σελίδα HOAXES, διέψευσε τον ισχυρισμό αυτόν του καθηγητή, ο οποίος παραπέμφθηκε μάλιστα στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της διασποράς fake news.

Πάντως η δίκη του αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου 2022, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Διαδικτύου.

Η πράξη αυτή αφορούσε ανάρτηση που είχε κάνει ο ίδιος τον Αύγουστο του 2021 στο Facebook, λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτήν αναφερόταν σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά της COVID-19, που είχε κάνει ο υφυπουργός οκτώ μήνες νωρίτερα, και στην ανάγκη να υποβληθεί «κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για δυνητική ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου».

Όπως περιγράφεται στο κλητήριο θέσπισμα, όσα έγραψε ο κ. Κούβελας σχετικά με την αιτιώδη σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου του υφυπουργού με το εμβόλιο «ήταν ψευδή, καθόσον το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί ο ανωτέρω ήταν αναμενόμενη εξέλιξη της χρόνιας πάθησης που ο ασθενής ήδη είχε και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολιασμού του με εμβόλιο κατά της COVID19 στο οποίο είχε προβεί προ οκταμήνου».

«Οι ανωτέρω δε ψευδείς ειδήσεις, λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου ως καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προκάλεσαν φόβο για τον εμβολιασμό κατά της COVID19 σε αόριστο αριθμό ανθρώπων που έλαβαν γνώση της δημοσίευσής του, οι οποίοι αναγκάστηκαν λόγω του φόβου που δημιουργήθηκε για την αιτιώδη σύνδεση εμβολίου – ισχαιμικού επεισοδίου, να ματαιώσουν τον εμβολιασμό τους», επισημαίνεται στο ίδιο κλητήριο θέσπισμα.

aftodioikisi.gr

Συνέδριο ΝΔ: Χαιρετισμοί με αιχμές από τους εκπροσώπους των κομμάτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr