ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΙδρύονται ΙΕΚ σε Αμφιλοχία και Βόνιτσα

Ιδρύονται ΙΕΚ σε Αμφιλοχία και Βόνιτσα

Ενισχύεται η παιδεία στην Αιτωλοακαρνανία. Θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας

Με απόφαση των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ιδρύονται 6 ΣΕΚ και συνολικά 10 ΙΕΚ, εκ των οποίων τα δύο είναι στην Αιτωλοακαρνανία

 

Δέκα νέα δημόσια ΙΚΕ και έξι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)  ιδρύονται σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην Αιτωλ/νία, προβλέπεται η ίδρυση δημόσιων ΙΕΚ στην Αμφιλοχία και την Βόνιτσας. Όταν λειτουργήσουν τα δύο αυτά ΙΕΚ στην Αιτωλ/νία, εκτός ότι θα λειτουργήσουν προς όφελος της εκάστοτε περιοχής και της παιδείας των νέων ανθρώπων των δύο περιοχών αυτών, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Σκοπός είναι τα ΙΕΚ αλλά και τα ΣΕΚ να δώσουν πραγματικά χώρο στα παιδιά, ώστε να ωφεληθούν και να καλλιεργηθούν. Παράλληλα, σκοπός της ίδρυσής τους είναι να δώσουν ουσιαστική διέξοδο σε όσους νέους επιθυμούν να επιλέξουν για την κατάρτισή τους ΙΕΚ και σε όσους μετά το γυμνάσιο επιλέγουν ΣΕΚ για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Τα υπόλοιπα ΙΕΚ που προβλέπεται να ιδρυθούν είναι Δάφνης Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κόνιτσας, Μοναστηρίου (Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Θεσσαλονίκης), Καρπάθου, Λέρου, Τριφυλίας (Μεσσηνία) και Θήβας.

Οι Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης που, όπως προαναφέραμε, απευθύνονται σε απόφοιτους γυμνασίου θα δημιουργηθούν στον Κορυδαλλό, στη Σιβιτανίδειο (ΣΕΚ Δ΄ Αθήνας), στη Δεσκάτη (Γρεβενά), καθώς και στις τρεις περιοχές που θα δημιουργηθούν ΙΕΚ, την Θήβα, την Τριφυλία και το Μοναστήριο.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr