ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ ιδανική επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τον Μητσοτάκη!

Η ιδανική επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τον Μητσοτάκη!

Η ιδανική επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τον Μητσοτάκη!

Η ιδανική επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τον Μητσοτάκη!

Μόνο έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί το “κλείσιμο” του ερχομού του Κυριάκου Μητσοτάκη στους εορτασμούς για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας στην ωραιότερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα(γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι προκύπτει σε έναν πρωθυπουργό) θα παραβρεθεί στο μεγάλο γεγονός που εκτός των άλλων θα κάνει και τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, δημότη της πόλης.

Δεν υπάρχει καταλληλότερο παγκόσμιο γεγονός που έλαβε χώρα στην Ελλάδα (στην Ισπανία και μόνο για την συμμετοχή του Θερβάντες στην Ναυμαχία, κάθε χρόνο γίνονται ειδικές τελετές αλλά και συνδέσεις με τους εορτασμούς εδώ) που να αποδίδει αυτό που επικαλείται η χώρα μας για να αποκρούσει τις επιθέσεις της έξαλλης τουρκικής επιθετικότητας και του Ερντογάν.

Πως η χώρα μας είναι στο μπλοκ του Δυτικού Κόσμου κι πως απέναντι είναι ένας επιθετικός ανατολίτης που έχει επιλέξει τους δικούς του συμμάχους, ίσως και λόγω κουλτούρας.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου ήταν το πολεμικό γεγονός που έδειξε ότι ο χριστιανικός κόσμος ενωμένος μπορούσε να συντρίψει τον, τότε θεωρούμενο ως κυρίαρχο στις θάλασσες, Οθωμανικό κόσμο.

Οι συμβολισμοί θα είναι τόσο προφανείς και τα γεγονότα μοιάζουν τόσο πολύ με τη τωρινή ατμόσφαιρα ώστε ο Έλληνας πρωθυπουργός αν δεν υπήρχε μια Ναύπακτος και η Επέτειός της, θα έπρεπε να την εφεύρει!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το σήριαλ του Αγρινίου με γυρίσματα στο… Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ