ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗχογραφημένα παραμύθια από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού

Ηχογραφημένα παραμύθια από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού

Ηχογραφημένα παραμύθια από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δη.Πε.Θε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Σε μια περίοδο που το ζωντανό θέατρο αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊούκαι μέχρι να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου για την Παιδική του Σκηνή, βρίσκει νέους τρόπους να προσεγγίσει το κοινό, ειδικά τους μικρούς και πιστούς μας φίλους που όλα αυτά τα χρόνια μας  στήριξαν με την παρουσία τους στην αίθουσα μας.

Φέτος οι τέχνες πήγαν στα σχολεία για να εξεταστούν στο πιο δύσκολο μάθημα… το παραμύθι υπό τη μορφή cd!!! Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ηχογράφησε «Τα παιδία παίζει», μια παράσταση με ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για να συντροφεύουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι, στον κόσμο της φαντασίας…αλλά μέσα στη τάξη τους.

Είναι μια ακουστική παράσταση που αναπτύσσεται μέσα από το διάλογο, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ. Οδηγός μας και εμπνευστής η θεία Λένα της δεκαετίας του ΄50, η δημιουργός του πρώτου θεάτρου για παιδιά στην Ελλάδα. Η αγαπημένη θεία Λένα των παιδιών που παρουσίαζε παιδικές εκπομπές από το κρατικό Ελληνικό ραδιόφωνο και μέσα από τα παραμύθια της συνόδεψε πολλούς στο μεγάλωμά τους.

Η μακρά παράδοση του ραδιοφωνικού θεάτρου σήμερα αναβιώνει και ανανεώνεται. Μέσα σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η τέχνη έχει στόχο να δημιουργήσει εκείνους τους δεσμούς που θα μας κρατήσουν ενωμένους.

Διασκευή:ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ/ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ακούγονται οι:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗ

ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ

ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Παρέλαση την 25η Μαρτίου για 200 χρόνια από την επανάσταση- Πρόσκληση σε Πούτιν, Μακρόν, Κάρολο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr