ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗχηρό μήνυμα από το Αγρίνιο

Ηχηρό μήνυμα από το Αγρίνιο

Ηχηρό μήνυμα από το Αγρίνιο

Εκδήλωση συμπαράστασης στις πολιτικές διεκδίκησης της νέας κυβέρνησης

Ηχηρό μήνυμα από το Αγρίνιο

Πολλοί και διαφορετικοί πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Δημοκρατίας για να εναντιωθούν ειρηνικά στις πολιτικές της λιτότητας

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η αυθόρμητη και εντυπωσιακή, ως προς το μέγεθός της, συγκέντρωση  στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις, που είχαν ως σκοπό την εναντίωση στις πολιτικές της λιτότητας και στους υποστηρικτές τους,  πραγματοποιήθηκαν σε σαράντα συνολικά πόλεις της Ελλάδας, με κορωνίδα αυτή των Αθηνών. Στο Αγρίνιο, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε μέσω των social media διατρανώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο με αποτέλεσμα να παραστούν στην πλατεία Δημοκρατίας άτομα κάθε ηλικίας, ενώ όσο ο χρόνος περνούσε οι συγκεντρωμένοι αυξάνονταν. 

Σκοπός της συγκέντρωσης αυτής ήταν οι απλοί Έλληνες πολίτες να εκπέμψουν, προς πάσα κατεύθυνση, μήνυμα κατά των πολιτικών της λιτότητας και κυρίως να δείξουν ότι πλέον οι πολίτες έχουν την σκυτάλη στα χέρια τους και επιθυμούν να εκφράσουν, με ειρηνικό τρόπο, την γνώμη τους, η οποία δεν είναι άλλη από το να αλλάξει η στείρα αυτή πολιτική, όπως ειπώθηκε και στη συγκέντρωση του Αγρινίου. Να δοθεί δηλαδή χρόνος και χώρος ώστε να επανέλθει η αξιοπρέπεια στην ελληνική οικογένεια, στον έλληνα άνεργο , τον χαμηλοσυνταξιούχο και να διαμορφωθούν υγιείς συνθήκες ανάπτυξης. IMG_20150211_185157

Παράλληλα, οι μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, αποσκοπούσαν στο να αποτελέσουν άμεσο ανοιχτό κάλεσμα, προς τους λαούς της Ευρώπης, για την υποστήριξη της ελληνικής προσπάθειας που γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, η οποία αποσκοπεί πρωτίστως στην ελληνική ανάσα και δευτερευόντως στην δημιουργία της Ευρώπης της ουσιαστικής δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. 

«Να μη μασήσουμε τους εκβιασμούς της Τρόικας και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία και καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε». Μεταξύ άλλων γραφομένων, αυτό ήταν το μήνυμα που διοχετεύτηκε στο social media από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άλλους πολίτες και νεολαίους της πόλης, που κινητοποίησε τους πολλούς και διαφορετικούς πολίτες του Αγρινίου και της περιοχής να παραστούν στην πλατεία Δημοκρατίας.

Κων/νος Χονδρός 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr