ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑντιφασιστικό μήνυμα από το Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Αντιφασιστικό μήνυμα από το Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Αντιφασιστικό μήνυμα από το Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο η προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση.

«Δολοφόνησαν τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, τον πακιστανό εργάτη Σαχσάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε τον εγκληματικό χαρακτήρα των θαυμαστών του Χίτλερ. Αποκάλυψε τον ρόλο τους ως «τάγμα εφόδου» ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Αποκάλυψε ακόμη τις υπόγειες σχέσεις που είχε με κρατικούς μηχανισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους» τόνισαν κατά την έναρξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Αγρίνιο στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αρκετών φορέων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης τόνισε στο sinidisi.gr: «το Ε.Κ.Α. πραγματοποιεί συλλαλητήριο καταδίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η εργατική τάξη και ο λαός απαιτεί οι φασίστες εγκληματίες να μπουν στη φυλακή. Η απόφαση του δικαστηρίου τους καταδίκασε σαν εγκληματική οργάνωση, όπως επίσης και για την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους λιμενεργάτες μετανάστες και τη δολοφονική επίθεση στους συντρόφους συναγωνιστές στο Πέραμα. Το ταξικό κίνημα σε όλη την χώρα, αλλά και την περιοχή μας, αναδείκνυε κάθε φορά το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως μακρύ χέρι του συστήματος, ως τα τσιράκια της εργοδοσίας, των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων. Η σημερινή απόφαση πρέπει να δυναμώσει την πάλη του λαού απέναντι στο ναζισμό – φασισμό με όποια μορφή και αν προβάλετε. Κανένας εφησυχασμός γιατί αυτοί που ανέδειξαν τη Χρυσή Αυγή είναι αυτοί που παίρνουν τα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους σε κάθε χώρο εργασίας, είναι τα παράσιτα της κοινωνίας και οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα ταξικά σωματεία θα δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε τέτοιες ενέργειες, με οποιοιδήποτε μορφή και αν προβάλλονται και θα έχουν ως στόχο το χτύπημα του κινήματος. Ο ναζισμός έχει βαθιά καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Το Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μέσα από τα συνδικάτα και τους συλλόγους να απομονώσουν τους φασίστες – ναζιστές. Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος του, τσάκισέ τον».

Αγρίνιο – Στ. Παραστατίδης: Το ΚΙΝ.ΑΛ. ανακάμπτει! (VIDEO+ΦΩΤΟ)

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr