ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαIατροδικαστές από την Αθήνα στη Λάρισα – Ίδια με το Μάτι η διαδικασία ταυτοποίησης

Iατροδικαστές από την Αθήνα στη Λάρισα – Ίδια με το Μάτι η διαδικασία ταυτοποίησης

Iατροδικαστές από την Αθήνα στη Λάρισα –  Ίδια με το Μάτι η διαδικασία ταυτοποίησης

Με τρεις ιατροδικαστές από την Αθήνα, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, έχει ενισχυθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία ταυτοποίησης που χρησιμοποιήθηκε για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

«Υπάρχουν σοροί που είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν. Δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση από τους δικούς τους με κανέναν άλλον τρόπο πέραν αυτόν της μεθόδου DNA. Είναι εξαιρετικά τραγικές οι σκηνές που βιώνουμε, μας έρχονται στο μυαλό οι εικόνες από το Μάτι», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ήδη, άλλωστε, για αυτή την διαδικασία κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν μεταβεί στην Λάρισα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης.

«Δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Μιλάμε για νέα παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν να έχουν οι γονείς απαντήσεις. Να ξέρουν τι συνέβη με το παιδί τους, να έχουν άμεσα μία σορό να κλάψουν», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ethnos.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του και τους πολίτες του Αγρινίου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ