ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοIατρεία ΕΟΠΥΥ Αγρινίου Αναζητείται η «χρυσή τομή» για την «επιστροφή»

Iατρεία ΕΟΠΥΥ Αγρινίου Αναζητείται η «χρυσή τομή» για την «επιστροφή»

Iατρεία ΕΟΠΥΥ Αγρινίου  Αναζητείται η «χρυσή τομή» για την «επιστροφή»

«Βουνό» αναμένονται τα ραντεβού στο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου. Προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το «κύμα» των επισκεπτών – ασθενών μετά την πλήρη επαναλειτουργία τους λόγω του κορονοϊού

Τα πάνω κάτω έφερε ο κορονοϊός και στο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, το πρώην ΙΚΑ, τόσο με τα ραντεβού, όσο και με τις επιτροπές, με αποτέλεσμα ασθενείς και προσωπικό του ΠΕΔΥ να είναι στον «αέρα» ακόμη!

Οι πολίτες στην παρούσα φάση επιχειρούν να κλείσουν το ραντεβού τους και το επιστημονικό προσωπικό είναι σε φάση αλλεπάλληλων συσκέψεων, ώστε να διαχωριστεί με τον πιο ασφαλή τρόπο τον όγκο των ασθενών. Στην προ κορονοϊού εποχή σε μηνιαία βάση η επισκεψιμότητα στο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου άγγιζε τους 10.000, ενώ τώρα λόγο του μεγάλου χρονικού διαστήματος των απαγορεύσεων ο όγκος των ασθενών – επισκεπτών θα είναι πολλαπλάσιος.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Βασίλη Σκορδά: «δια ζώσης δεν κλείνονται ακόμη ραντεβού, ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να επανέλθουμε και να υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας που το επιθυμεί να κλείσει ραντεβού δια ζώσης. Δεχόμαστε πολλά παράπονα για τους τετραψήφιους αριθμούς του έχει ο οργανισμός, αλλά σ αυτά δεν μπορούμε να παρέμβουμε και δεν έχουμε κάποια σχέση, ωστόσο σχετικά με τις χρεώσεις μπορώ να συμβουλέψω τον κόσμο να μην καλεί από το κινητό, αλλά από το σταθερό στο οποίο η χρέωση είναι 1 αστική μονάδα. Υπάρχουν πολλά παράπονα για τους τετραψήφιους, αλλά επαναλαμβάνω δεν έχουμε καμία σχέση και αντιλαμβάνομαι τους πολίτες που διαμαρτύρονται και για τις χρεώσεις και την αναμονή».

Το θετικό στοιχείο όπως τόνισε ο κ. Σκορδάς είναι: «πραγματοποιούμε συσκέψεις ώστε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για να μην υπάρχει συνωστισμός σε όσους επισκέπτονται τα γιατρειά μας. Για εμάς προέχει η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών κυρίως , στους οποίους είναι πιο εύκολο παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού. Ήδη για τις επιτροπές ο τρόπος που επιλέξαμε είναι να εισέρχονται στο χώρο ανά δύο άτομα και επειδή γίνονται καθημερινά επιτροπές και συνεχώς βάση βέβαια του πρωτοκόλλου ασφαλείας γνωρίζουν ποιοι θα περάσουν και ποια μέρα, ώστε η αναμονή να είναι μικρή έξω από το κτίριο και πάντα τους συμβουλεύουμε να κρατάνε αποστάσεις. Με την λογική αυτή και με γνώμονα την υγεία όλων θα ξεκινήσουν και πάλι τα ραντεβού ίσως την ερχόμενη εβδομάδα. Πριν τον κορονοϊό σε μηνιαία βάση επισκέπτονταν τα ιατρεία μας  10.000 κόσμος, συνεπώς επειδή το «κύμα» των επισκέψεων, όταν επανέλθουμε πλήρως, θα είναι μεγαλύτερο και ψάχνουμε να εντοπίσουμε τη χρυσή τομή, ώστε να αποφευχθεί κατά το  δυνατόν ο συνωστισμός».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr