ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙαπωνία: Βοήθεια ύψους 106 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία θα ανακοινώσει στις 19 Φεβρουαρίου

Ιαπωνία: Βοήθεια ύψους 106 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία θα ανακοινώσει στις 19 Φεβρουαρίου

Ιαπωνία: Βοήθεια ύψους 106 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία θα ανακοινώσει στις 19 Φεβρουαρίου

Η Ιαπωνία πρόκειται να ανακοινώσει βοήθεια ύψους 106 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται για την Ουκρανία, σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο στις 19 Φεβρουαρίου, ανέφερε την Κυριακή το Kyodo News, επικαλούμενο άγνωστες πηγές, αναφέρει το Reuters.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμηση σε επτά τομείς, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας και της απομάκρυνσης συντριμμιών, είπε η Kyodo News.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denis Shmihal θα παραστούν στο συνέδριο, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας και από τις δύο χώρες, ανέφερε το NHK το Σάββατο.

Η γραμματεία του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας.

Τον Δεκέμβριο, η Ιαπωνία ανακοίνωσε, αφού αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές της για τις εξαγωγές όπλων, ότι θα προετοιμαστεί να στείλει πυραύλους αεράμυνας Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ιαπωνία δεν μπορεί ακόμη να στείλει όπλα σε χώρες σε πόλεμο, αλλά τέτοιες αποστολές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ωφελήσουν έμμεσα την Ουκρανία αυξάνοντας την ικανότητα της Ουάσιγκτον να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ