Η Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Αμφιλοχία (εικόνες - video)

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έως την Παρασκευή 12 Απριλίου

Η Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Αμφιλοχία (εικόνες - video)

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, η πόλη της Αμφιλοχίας φιλοξένησε μια εκδήλωση υψηλού θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς το Ιερό Απότμημα του Τιμίου Ξύλου κατέφθασε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Στις 6 Απριλίου 2024, στις 18:00, η Κεντρική Πλατεία της πόλης γέμισε με πιστούς, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός οδήγησε τη διαδικασία.

Η διοργάνωση συνοδευόταν από την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, προσδίδοντας έναν ακόμη πιο επιβλητικό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Πολλοί πιστοί παρακολούθησαν με συγκίνηση τη μεταφορά του Ιερού Αποτμήματος, δημιουργώντας ένα κλίμα σεβασμού και ευλάβειας.

Με πνεύμα ευλάβειας και κατάνυξης, πλήθος πιστών συμμετείχε στην τελετή, δημιουργώντας κλίμα κατανυκτικό και ευλογημένο.

Η επικείμενη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως θα είναι μια ημέρα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνό.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ενώ καθημερινά θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσφέροντας έτσι στους πιστούς την ευκαιρία για μια βαθύτερη συνδεσμολογία με την πνευματική τους πλευρά

e-maistros.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου (εικόνες)

Μεταξύ των προσκυνητών που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.