ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΟι τοποθετήσεις Κωστούλα

Οι τοποθετήσεις Κωστούλα

Μεγάλη σε όγκο συνέντευξη παραχώρησε ο Φώτης Κωστούλας, για λογαριασμό τοπικής αθλητικής εφημερίδας και ιστοσελίδας (Αγρινιο σπορ και olatagoal). Μίλησε για πολλά θέματα, σε κάποια είπε τα τετριμμένα, αλλά στο παρόν κείμενο γίνεται αναφορά σε όσα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ή αποτελούν είδηση.

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων: « Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι στα θετικά στους βαθμούς και στην ψυχολογία ότι κερδίσαμε Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκό και δε χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν που μας κράτησε.

Ξέρουμε όλοι ότι στα τελευταία παιχνίδια γίνονται κάποιες «μαϊμουδιές»… ξέραμε ότι μετά θα δυσκολευόμασταν πολύ. Καλό είναι να μιλάμε για την 6η θέση θεωρητικά και μπήκε σα στόχος, αλλά ξέρουμε ότι εκεί κάποιες ομάδες παίζουν  την παραμονή τους και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο…. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα από ψηλά και σε πολλά επίπεδα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Ο καθένας μπορεί να το κάνει με διαμαρτυρία, όπως κάναμε εμείς με τον Κάμπαξη και ξέρω ότι άγγιξαν πολλούς αυτά που είπαμε». Για το δε όνειρο συμμετοχής σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση είπε: «Στο πίσω μέρος του μυαλού του καθενός υπάρχει. Εγώ πρέπει να μη δημιουργήσω αυταπάτες πριν δούμε τι ομάδα έχουμε και τι έχουν και οι υπόλοιποι». Γενικότερα για το στόχο της επόμενης σεζόν θέλησε να μην είναι πολύ συγκεκριμένος: «Πριν είναι έτοιμο το ρόστερ, πριν δούμε τις κινήσεις των άλλων ομάδων και πριν συζητήσουμε δε μπορούμε να πούμε κάτι. Οι μεταγραφικοί στόχοι δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν στην ομάδα. Είναι αυθαίρετο ότι πεις πριν δεις την αξία της ομάδας. Όταν το δούμε αυτό, θα μπορούμε να πούμε που πάμε. Πάνω στον ενθουσιασμό δε θέλω να το κάνω, γιατί μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο».

«Κακόβουλοι δημοσιογράφοι
και φίλαθλοι»

Ήταν εξώφθαλμο ότι ο  πρόεδρος του Παναιτωλικού θέλησε εναγωνιωδώς να δώσει το στίγμα της ομάδας και είπε: «Το ότι προσπαθούν να μας εντάξουν, όχι σε στρατόπεδα, αλλά σε συμφέροντα καλύτερα, αυτό δείχνει ότι εμείς δεν ανήκουμε κάπου. Εμείς είμαστε για τον Παναιτωλικό. Μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για τα συμφέροντα του Παναιτωλικού. Δε συγκινούμαστε από τέτοια πράγματα, παρότι υπάρχουν υπερβολές. Δεν πάμε να αλλάξουμε αρχηγείο για να γίνονται τα ίδια. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της Διαιτησίας και της Ε.Π.Ο.»
Κι όταν  ρωτήθηκε για τους «ψίθυρους» των τελευταίων αγωνιστικών, μίλησε μάλλον εκνευρισμένα: «Αν υπάρχουν τέτοιοι «ψίθυροι» δεν τους ακούω και δε με ενδιαφέρουν. Δε μπορεί κανείς να ακούει τον κάθε κακόβουλο ή τον κάθε «εξυπνάκια». Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μια καθαρή ομάδα. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε πολλούς. Ο καθένας έχει μια υποκειμενική άποψη ή έχει άλλα συμφέροντα όταν βγάζει τέτοια σενάρια. Ξέρουμε και κάτι δημοσιογραφάκια που ψιθυρίζουν συνέχεια και δεν ασχολούμαι με αυτούς». Και στη συνέχεια εξέφρσε μία άποψη που μάλλον θα… συζητηθεί: «Δυστυχώς στην περιοχή μας είναι περισσότεροι οι κακόβουλοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι». Πάντως για τις τιμές των εισιτηρίων έδωσε την νέα φιλοσοφία: «Εμείς έχουμε φτιάξει τις τιμές στα διαρκείας και στα απλά εισιτήρια της νέας χρονιάς και θα τα δώσουμε τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα. Είναι αρκετά μειωμένα. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο να έρθει στο γήπεδο».

Προπονητής και παίκτες

Για την παραμονή Χάβου ο Φ. Κωστούλας άφησε «παράθυρα», λέγοντας: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε ότι εγώ θα είμαι εδώ αύριο . Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο σε μια επιχείρηση που κινείται συνεχώς. Μπορεί εγώ να φύγω αύριο και να αλλάξουν πολλά. Πριν υπογράψουμε συμβόλαιο δεν είναι τίποτα δεδομένο. Είναι θέμα ημερών. Ακόμα κι αν είναι κάτι τυπικό». Αφού ξεκαθάρισε πως υπάρχει πρόθεση να μείνουν Καμαρά, Τζούνιορ και Σφακιανάκης, για τον Ανέν ανέφερε «είχαν πει ότι μάλλον δε θα τον χρειαστούν στη Μπράγκα». Όσο για τον Γκάλο: «Η ομάδα του θέλει να τον πουλήσει και το τίμημα είναι μεγάλο. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε σε αυτά τα ποσά. Αν θέλουν να τον αφήσουν με δανεισμό υπάρχει περίπτωση. Το θέμα είναι τι θέλει και ο Γκάλο. Γιατί κοιτάζει την καριέρα του και αν έρθει μια πρόταση που θεωρεί ότι θα ανέβει το κασέ του δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τους είπαμε ότι δε μπορούμε να περιμένουμε μεγάλο διάστημα. Εμείς έχουμε πει ότι δε μπορούμε να δώσουμε τα χρήματα που ζητάει η Μπράγκα και συζητάμε ή την περίπτωση δανεισμού ή μια χαμηλότερη προσφορά». Για τις περσινές μεταγραφικές κινήσεις  ανέφερε: «Γίνονται οι επιλογές, μαζεύουμε τα στοιχεία και τους διαχειρίζεται ο προπονητής. Φέτος ήταν σε καλό βαθμό και στα τρία κομμάτια. Ήρθαν καλά παιδιά και σε χαρακτήρα και σαν παίκτες και είχαν ένα προπονητικό τιμ που τους έδεσε. Μας βγήκαν οι επιλογές. Μπορούσαν να έρθουν τρεις παίκτες και να βγουν λάθος επιλογές. Δεν είναι εύκολο το δέσιμο σε νέους παίκτες που έρχονται από διάφορα μέρη του πλανήτη. Οπότε παίζει ρόλο και η τύχη».  βΠάντως δεν ήταν συγκεκριμένος για τις μεταγραφές που θα γίνουν φέτος: «Μπορεί να πεις πέντε και να χρειαστείς οκτώ ή και τρεις. Υπάρχουν θέματα ανοιχτά και είναι πολύπλοκο και ότι και να πω μπορεί να βγει λάθος». Ανέφερε ακόμα: «Έχουμε κάνει κρούσεις σε παίκτες που ήταν στην ομάδα. Με τον Ετζενγκέλε μιλήσαμε, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στο να έρθει. Κρατάει επαφές και μιλάει με ανθρώπους εδώ. Έχει τον Παναιτωλικό στην καρδιά του. Αλλά μάλλον δε θα καταφέρει να έρθει».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr