«Η Red Bull θα “εκραγεί” αν μείνει ο Χόρνερ», σύμφωνα με τον πατέρα του Φερστάπεν

Ο πατέρας του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Μαξ Φερστάπεν, εξέφρασε την άποψη ότι η Red Bull κινδυνεύει να διαλυθεί ως ομάδα και πως…

horner-verstappen

Ο πατέρας του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Μαξ Φερστάπεν, εξέφρασε την άποψη ότι η Red Bull κινδυνεύει να διαλυθεί ως ομάδα και πως θα «εκραγεί», εάν ο Κρίστιαν Χόρνερ παραμείνει στη θέση του επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος Βρετανός αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από ανεξάρτητη έρευνα των καταγγελιών περί ανάρμοστης συμπεριφοράς από γυναίκα υπάλληλο.

Αυτή η έρευνα κυριάρχησε στο διάστημα πριν από την έναρξη της σεζόν και ο Χόρνερ παραμένει στο προσκήνιο, αφότου ένα email από ανώνυμο αποστολέα, το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει στοιχεία που υποβλήθηκαν στην έρευνα, διανεμήθηκε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και ανθρώπους-«κλειδιά» του αθλήματος.

Με δηλώσεις του στην “Daily Mail” στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, όπου ο γιός του πανηγύρισε τη νίκη στον πρώτο αγώνα του 2024, ο παλαίμαχος οδηγός Φόρμουλα Ένα, Γιός Φερστάπεν, τόνισε: «Υπάρχει ένταση εδώ, όσο παραμένει στη θέση του. Η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Θα εκραγεί. Παίζει το θύμα, όταν είναι αυτός που προκαλεί τα προβλήματα».

Ερωτηθείς μετά τον αγώνα για το email, ο Χόρνερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα σχολιάσει «τι κίνητρα μπορεί να έχει οποιοδήποτε άτομο για να το κάνει αυτό. Έχω την υποστήριξη μιας απίστευτης οικογένειας, μιας απίστευτης συζύγου, μιας απίστευτης ομάδας και όλων εντός αυτής της ομάδας και η προσοχή μου είναι στραμμένη στο να πηγαίνουμε στα γκραν πρι και να κερδίζουμε αγώνες και να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Από την πλευρά του, ο πατήρ Φερστάπεν αρνήθηκε επίσης ότι εμπλέκεται στο ανώνυμο email. «Αυτό δεν θα είχε νόημα. Γιατί να το κάνω, όταν ο Μαξ τα πάει τόσο καλά εδώ;» είπε ο 52χρονος.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει κατακτήσει τον τίτλο των οδηγών στα τελευταία τρία πρωταθλήματα της Φόρμουλα Ένα και η νίκη του χθες (2/3) στο Μπαχρέιν ήταν η 55η στην καριέρα του, όλες με τη Red Bull.

Παράλληλα, αυτή ήταν η 114η νίκη της αυστριακής ομάδας στη Φόρμουλα Ένα, η οποία «έπιασε» τη Williams στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας.

Πηγή: ertsports.gr