ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟι πρόσκοποι βρήκαν στέγη

Οι πρόσκοποι βρήκαν στέγη

Έγινε χθες η τελετή παραχώρησης κτηρίου στους προσκόπους του Αγρινίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά. Από τον Σεπτέμβριο οι πρόσκοποι και οι δράσεις τους θα λαμβάνουν χώρα στο νέο τους κτήριο που άνηκε στον ΟΑΕΔ και μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων τους παραδόθηκε.

Πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι η παραχώρηση κτηρίου για την στέγαση των Προσκόπων του Αγρινίου και των προσκοπικών δράσεών τους.

Η τελετή έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα του Αγ. Κων/νου, ενώ το κτήριο που αναμένεται να στεγάσει τους προσκόπους από τη νέα προσκοπική περίοδο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, είναι στις Εργατικές Κατοικίες του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά. Στην τελετή παραχώρησης ήταν οι επικεφαλής των Προσκόπων του Αγρινίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Καρβέλης, η κα Γεωργία Μπόκα ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βούρτση, ο εκπρόσωπος του πρώην Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Μανώλη Αγγέλακα, κ. Δημήτρης Μηλιός, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Σύρμο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κ. Νίκο Καζαντζή και Γιώργο Κολοβό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας και η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αγ. Κων/νου κα Μαρία Νεοφωτίστου.
Σχετικά με την παραχώρηση, ο Περιφερειακός Έφορος Αιτωλ/νίας των προσκόπων κ. Παντελής Μετζεντζής δήλωσε: «Γίνεται η παραχώρηση ενός κτηρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το οποίο ανήκει στον ΟΑΕΔ και παραχωρείται στους προσκόπους για να στεγαστούν οι δράσεις τους και τα γραφεία της Περιφερειακής Εφορίας. Ο χώρος είναι στις Εργατικές Κατοικίες του Αγ. Ιωάννη του Ρηγανά, δίπλα στα παλαιά ιατρεία του ΙΚΑ. Το κτήριο έχει προβλήματα, αλλά οι πρόσκοποι θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου την συντήρησή του και φιλοδοξούμε το κτήριο αυτό να γίνει ένας πολυπολιτισμικός χώρος, ένα στέκι νεανικότητας, ένας χώρος που θα αντικατοπτρίζει την προσπάθειά μας για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία εθελοντισμού και προσφοράς».
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδα και Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Διδασκάλου δήλωσε: «Σήμερα παραδίδουμε έναν πολυχώρο στο εθελοντικό κίνημα και συγκεκριμένα στους προσκόπους. Ήταν ένα αίτημα ετών, το οποίο είμαστε στην ευχάριστη θέση να το υλοποιήσουμε και η τελετή αυτή είναι η τυπική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Αμπάτζογλου, τον περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Γιάννη Καρβέλη, τον προηγούμενο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλη Αγγελάκα και τον κ. Δημ. Μηλιό που είναι και μέλος των προσκόπων για όλη την καθοριστική τους συμβολή. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, οι οποίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αναδεικνύουν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η προσφορά στον συνάνθρωπό μας».
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Καρβέλης δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ εκτός τις παροχές που έχει προς τους ασφαλισμένους, έχει απλωθεί και σε ένα ευρύτερο κοινωνικό έργο και εφαρμόζει κοινωνικές πολιτικές που αναδεικνύουν και τις τοπικές κοινωνίες και τις ομάδες κοινωνικού χαρακτήρα. Μια εξ αυτών ήταν και η Εφορία Προσκόπων, η οποία είχε υποβάλει ένα σχετικό αίτημα για την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτηρίου. Εμείς ανταποκριθήκαμε μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να μπορέσουμε να παραχωρήσουμε το κτήριο επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της νεολαίας του Αγρινίου. Η συμβολή του κ. Αμπάτζογλου, του διοικητή του οργανισμού ήταν πολύ μεγάλη, όπως επίσης του κ. Αγγέλακα και του κ. Διδασκάλου. Έχουμε δημιουργήσει έναν άξονα ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και τα αποτελέσματα είναι τέτοια που ικανοποιούν τόσο εμάς, όσο και το κοινωνικό σύνολο. Και στο εξής θα συνεχίσουμε έτσι, να προσφέρουμε σε κάθε ομάδα της κοινωνίας, που θέλει κάτι από την δική μας πλευρά».
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr